Краси Балъков събира четвъртите в света за годишнината си


Краси Балъков събира четвъртите в света за годишнината си
Снимка: Getty Images/Guliver

1057 0

Един от символите на националния отбор, станал 4-и на световното в САЩ през 1994 г. - Красимир Балъков, ще събере другите герои от Пеневата чета по повод юбилея си.

На 29 март двукратният футболист №1 на България навършва 50 г. На датата Краси ще празнува с най-близките си хора.

Няколко дни по-късно годишнината ще бъде отбелязана и със сбирка на “златното” поколение, която ще се състои в столицата. Поканите за нея вече са разпратени до бившите съотборници на Балъков, съобщава "24 часа".

В нея легендата на футбола ни моли гостите си да не му носят подаръци. Желанието на Краси е те да са под формата на дарения за SOS детски селища у нас. Вече над 20 г. Балъков е техен посланик и подпомага дейността им.

"Нямаме много такива играчи в националния тим. Ще се радвам много, ако Марселиньо изпълни ролята на Краси Балъков, ще му стискам палци". Така пък коментира първата повиквателна за националния отбор на бразилеца от “Лудогорец” Балъков при заминаването за Португалия.

Той бе включен в делегацията за контролата срещу Кристиано Роналдо и компания като едно от най-разпознаваемите български футболни лица в тази държава. Краси е легенда на “Спортинг” (Лисабон).

При пристигането в Португалия той и другият българин, оставил трайна следа в “Спортинг” - Ивайло Йорданов, бяха атакувани от местни журналисти за интервюта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички