Трима се борят за поста на Радуканов в Славия


Трима се борят за поста на Радуканов в Славия

1057 0

Славия ще избира нов треньор между трима кандидати, след като Милен Радуканов подаде оставка, пише вестник "Труд". Потъването на "белите" провокира смяна на 180 градуса на плановете на досегашния треньор.

При 0:2 срещу Литекс в "Овча купел" в събота се чуха викове "Оставка" по адрес на Радуканов. Той пък заяви, че иска да продължи работата си, но в неделя реши друго. Радуканов е информирал президента Венцеслав Стефанов за оставката, като е казал, че така ще се свали напрежението в отбора.

Славия регистрира 4 поредни загуби и е без вкаран гол в тези срещи, с което тимът пропадна в зоната на изпадащите. Стефанов вече няколко пъти декларира доверие към Радуканов, но този път явно промяната е неизбежна.

Трите имена, които се спрягат за нов треньор, са на Иван Колев, Емил Велев и Мариян Христов.

57-годишният Колев е част от златната история на "белите". През 1996-а той бе помощник-треньор на покойния вече Стоян Коцев при последната титла на Славия. После дълго време работи в Мианмар и Индонезия, води и младежкия ни национален тим.

Велев беше треньор на "белите" и изведе тима до финал за Купата на България през 2011-а срещу ЦСКА, воден тогава от... Радуканов.

Мариян Христов е бивш футболист на Славия, после игра в Левски и германските Кайзерслаутерн и Волфсбург. През март бе освободен като помощник-треньор на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички