Треньорът на Локо (Сф) коментира ситуацията в българския футбол


Треньорът на Локо (Сф) коментира ситуацията в българския футбол
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1635 0

Станислав Генчев даде обширно интервю преди старта на сезон 2022/2023 като наставник на Локомотив София пред "Blitz". Специалистът говори за ситуацията в българските школи и защо се набляга само на чуждестранни футболисти. Той разкри и кой отбор е в състояние да спре хегемона в последното десетилетие - Лудогорец.

" Единствено Левски може да се опре на Лудогорец. Това виждам в момента. Лудогорец е безспорен фаворит. Има по-дълга скамейка, по-лесно правят ротации. При Левски, ако излезе някой измежду Уелтън и Роналдо, трудно ще се намери заместник.", откровено сподели Генчев.

Специалистът разкри, че по негово време в Разград са се налагали българи е давано шанс да се докажат, но и каза, че няма как българските треньори да разчитат на юноши, след като те по никакъв начин не могат да се конкурират с чужденците.

" Школите не работят както трябва и не се изкарват качествени играчи. Всеки треньор иска да наложи млад български футболист, но когато не идва нищо... И тук не обвинявам треньорите, а цялостната организация. Във водещите първенства на 7-8 деца отговаря един треньор. С група от 20 деца работят 3-4 треньори. В България с 30 деца работи един треньор. Трудно е да се обърне внимание на всички.", каза Генчев. 

Той разкри, че държавата трябва да помогне по темата, като отличи школата на Славия, която "всяка година продава футболисти в чужбина".

Вижте още: Локомотив (Сф) е близо да привлече бивши играчи на Левски и Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички