Станислав Генчев: Имаме интерес и към Антонио Вутов, и братята Цоневи


Станислав Генчев: Имаме интерес и към Антонио Вутов, и братята Цоневи
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1714 0

Наставникът на Локомотив София - Станислав Генчев, даде интервю пред медията "БЛИЦ", в което засегна редица теми.

Специалистът разкри, че "железничарите" очакват нови футболисти, а интересното е, че всички те са бивши играчи на Левски или Лудогорец. В същото време той разказа повече за състоянието на Локомотив София и сподели и за разговорите си с Жозе Моуриньо.

Наставникът на "железничарите" разкри кои са трансферните цели на клуба.

"Работим усилено за селекцията във всяка една зона. Да, имаме интерес и към Антонио Вутов, и към братята Цоневи. Още нищо не е готово. Антонио има договор, който трябва да разтрогне и нашата оферта след това евентуално да е най-добрата. Братята Цоневи чакат и оферта за чужбина".

Генчев сподели, че се е свързал и с бивш футболист на Лудогорец.

"Единственият е Анисе. Той е футболист с много сериозна визитка и има доста предложения".

Специалистът говори за статута на Локомотив София в българския футбол.

"Локомотив София е изключително сериозно име в българския футбол и трябва доста да се постараем да го върнем там, където му е мястото. А именно, сред водещите отбори в България. Да, изключително трудно е. Напуснаха ни основни футболисти. Времето за подготовка е малко и трябва да сглобим почти нов състав. Мисля, че се справяме добре".

"Отбор с традиции в българския футбол. Това беше важно. Исках да попадна в отбор, който се цели високо. На Локомотив не му отива да се бори за оставане в групата, както беше през миналата година. Целите са високи и това беше една от причините да приема работата".

Бившият футболист се изказа и за спортно-техническото състояние, в което е заварил клуба.

"Това, което очаквах, това и видях. Бях наясно, че основни футболисти напускат тима и трябва да им се търсят заместници. Бях наясно, че ще е трудно бързо да намерим подходящи хора. Ние ще ги намерим със сигурност, но нещата стават доста бавно. В летния трансферен прозорец всички изчакват до последния момент, надявайки се на по-добри оферти. Много трудно някой футболист приема още първата оферта. Подготовката премина добре, въпреки че я водихме с доста малък брой футболисти - под критичния минимум".

Наставникът каза и интересни неща за раздялата си с Лудогорец, както и за срещата си с Жозе Моуриньо.

"Всеки български треньор мечтае да бъде в Лудогорец. Всяка година отборът става шампион и играе на високо ниво на европейската сцена. Аз там натрупах много голям опит. Три години ги водя в групите на Лига Европа. Това е безценен опит. Изправих се срещу Жозе Моуриньо, от когото научих безценни неща".

"Разговорите с него бяха кратки. Всеки си гледа отбора. Трудно е преди мача да си обърнем внимание".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ето как новият в Левски е оставил ръководството без думи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички