Треньорът на Арда Кърджали Николай Киров посочи единствения плюс от загубата срещу Апоел Беер Шева


Треньорът на Арда Кърджали Николай Киров посочи единствения плюс от загубата срещу Апоел Беер Шева
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1295 0

Отборът на Арда Кърджали не успя да дебютира в Европа с победа и загуби домакинството си на Апоел Беер Шева от втория предварителен кръг на турнира Лига на конференциите с 0:2.

След края на срещата старши треньорът на "сините" Николай Киров призна, че в отбора му е имало напрежение, но определи поражението като ценен урок, който носи опит:

"За нас се явява един добър опит. Видяхте, че противникът е опитен състав. Сбъркахме през първото полувреме, където бяха и техните ситуации. Лошото е, че през втората част, когато се отърсихме от напрежението, допуснахме елементарен гол. Те се затвориха и търсиха шанс на контраатака. Те са не само опитни, но и качествени състезатели и се възползват от такива моменти", заяви Киров.

"Това е въпрос и на самочувствие. Все пак ни е първи двубой в Европа, имаше малко повече напрежение отколкото трябва. Има го това - последният пас, последното центриране. Те и ръстово ни превъзхождаха. Полезен опит за нас".

"За нас сега е важен първият двубой от първенството срещу Ботев Враца, като мине той ще мислим и за реванша. Аз не мога да коментирам съдийството, гледаме си нашите проблеми", добави треньорът на Арда.

"Надявах се напрежението да е по-малко, но ни трябваше едно полувреме да се отпуснем. През втората част се отърсихме и изнасяхме повече топката. Отдавам го на липсата на опит. Когато има загуба, няма как един треньор да е доволен. Единственият плюс е опитът и ритъмът, в който се играеше", завърши коментара си опитният наставник.

Повече за това как се разви дебютният мач на Арда в Европа - четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички