Арда Кърджали с фалстарт на старта на Лигата на конференциите след поражение от Апоел Беер Шева


Арда Кърджали с фалстарт на старта на Лигата на конференциите след поражение от Апоел Беер Шева
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5917 0

Отборът на Арда дебютира с поражение на европейската сцена, след като загуби от Апоел Беер Шева с 0:2 като домакин в първи мач от новия турнир на УЕФА Лига на конференциите. И двете попадения в Кърджали паднаха през второто полувреме, с което българският тим значително понижи шансовете си за класиране в следващата фаза.

Двата отбора стартираха на високи обороти от първата минута, но трудно стигаха до опасни ситуации пред противниковата врата. В 16-ата минута Спас Делев опита изстрел от малък ъгъл, който обаче не представляваше проблем за вратаря Харуш.

Малко след това Делев центрира от корнер за Милен Желев, който успя да нанесе удар, но не и да намери очертанията на вратата. В средата на полувремето Апоел стигна до попадение, след като Ейтан Тиби засече с глава и прати топката в мрежата. Голът обаче беше отменен заради дискусионна засада.

До края на частта Апоел продължи да натиска и да създава положения пред противниковата врата, но Арда се измъкна невредим. Крум Стоянов обаче получи контузия и трябваше да бъде принудително заменен. В началото на втората част Апоел откри резултата след гол от корнер, дело на Барейро - 0:1!

В 78-ата минута Апоел удвои преднината си. Влезлият като резерва Давид Дор Мича центрира към Ансах, който излъга Лозев, а след това върна към Дор Мича в другия край на наказателното поле. Последва удар от воле, който не прониза вратата на Арда - 0:2!

Реваншът е след седмица в Израел.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След много успешния сезон 2020/21 тимът на Арда си заслужи място в Европа. Възпитаниците на Николай Киров завършиха четвърти в Първа лига, а освен това стигнаха до финал за Купата на България, където загубиха с достойнство от ЦСКА.

Задачата на българския тим в Европа обаче е доста трудна, тъй като израелският тим е силен и солидно подкрепен. Двубоят е очакван с голям интерес в Кърджали, като на стадиона ще има около 5000 зрители.

При успех кърджалии ще се срещнат с победителя от двубоя между Арарат (Ереван) и Шльонск (Вроцлав) - също отбори, които не са за подценяване.

Стартови състави:

Арда: Караджов, Стоев, Крумов, Желев, Стоянов, Котев, Мартинов, Лозев, Делев, Йорданов, Коконов

Апоел: Харуш, Катьенс, Тиби, Магуел Витор, Абу Абаид, Ансах, Сафури, Гордана, Барейро, Аколатсе, Шехтер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички