Трансферен удар! Черно море се подсили с юноша на Порто


Трансферен удар! Черно море се подсили с юноша на Порто
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

1597 0

Черно море продължава със селекцията. „Моряците“ се сдобиха с пето ново лятно попълнение. Това е националът на Гвинея Бисау Мади Кета, съобщиха от клуба.

23-годишният футболист има и португалски паспорт. Той играе основно като ляво крило. Юноша е на Порто. Между 2017 и 2020 година играе за “Б” отбора на португалския гранд, за който записва 76 мача с 8 гола.

През 2020 година преминава в елитния Фарензе. В хода на сезон 2020/2021 записва 21 мача в Примейра лига, но отборът му завършва на предпоследно място и изпада. През последната кампания записва 19 мача с 2 гола във второто ниво на местния футбол.  Играчът е бивш юношески национал на Португалия. През тази година прави дебют за националния тим на Гвинея Бисау.

Мади Кета ще започне подготовка с варненци днес, а в сряда ще запише първи игрови минути с екипа на Черно море в една от двете контроли за деня – срещу Созопол или Етър.

Преди него с “моряците” се обвързаха бранителят Петър Босанчич и халфовете Мимито Биаи, Матеуш Клементе и Алекс Фернандес.

А ето кой чужденец е отпратен от треньора Илиан Илиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички