Това е уважение - как една легенда направи и немислимото, за да уважи Стоичков


Това е уважение - как една легенда направи и немислимото, за да уважи Стоичков
Снимка: БГНЕС

3206 0

Емоциите от юбилея на Христо Стоичков все още държат цяла България и особено Камата, който усети цялата народна любов в петък вечер пред пълния стадион "Васил Левски".

Някои футболни легенди обаче оставиха Модерния ляв с горчив вкус, след като няколко от големите имена изобщо не се появиха в София. Причината - високите хонорари, които са поискали, за да уважат Стоичков на 50-годишния му юбилей.

Както е известно, организаторите на "50 години номер 8" са поели разноските по пътуването и престоя на всички участници, но те не са получавали хонорар за появата си на терена. Това е и причина част от главните действащи лица като Марадона (и други) да не се появяват.

В същото време обаче легендата на мексиканския футбол Хорхе Кампос е пътувал до София на свои разноски. Той е изпуснал самолета и се е обадил на Стоичков с думите: "Аз съм виновен". Кампос е купил самолетни билети и е дошъл в България, само и само за да уважи родната легенда.

Ето и думите на Камата в предаването "Код Спорт":

Имаше хора, които дойдоха в седем вечерта на мача и си тръгнаха в седем сутринта като Папен.

- Ето това е уважението. По една или друга причина закъсняха – метеорологични условия, самолетни закъснения. Смяна на полетите с един, втори, трети. Показаха, че футболът не се купува. Нашето поколение не се продаваме. Намериха сили да дойдат. Неслучайно Кампос първия ден изтърва самолет, трябваше да го прекараме отнякъде другаде. Каза: „Христо, аз съм виновен, че го изпуснах.“ И Хорхе Кампос си купи самолетния билет. Да, момчетата тук го оправиха да си получи дължимото. Но той показа, че всеки, който е виновен, си плаща сметката. Показа, че иска да дойде. Това е приятелството. Това е да обединиш хора, да изживеят тези трудни моменти, както беше за Йохан. Те също го преживяха. Някои от тези момчета емоционално им излязоха сълзите. По-голямо приятелство от това няма. Който, каквото иска да ми разправя – пари, коли, жени, самолети...Показахме, че приятелство не се купува.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички