"Това е изключително обезсърчаващо" - унгарците с невиждан шанс от 50 г. насам


"Това е изключително обезсърчаващо" - унгарците с невиждан шанс от 50 г. насам
Снимка: Lap.bg

2880 0

В Унгария със сигурност не им е никак забавно от случващото се покрай европейската квалификация с България. Срещата е насрочена за 16 ноември, но все още не е ясно къде точно ще е.

И докато нашият тим вече за нищо не се бори, то "маджарите" гонят директно класиране за Евро 2024. А срещата с "лъвовете" е от изключителна важност. 

В Унгария са поставени пред прецедент

"Учудващо е, че до четвъртък вечерта в 19:00 часа, когато трябва да започне европейската квалификация България-Унгария, остават по-малко от три дни, тоест 72 часа, но засега дори не се знае къде ще се проведе срещата в България.

Това е изключително обезсърчаващо в светлината на факта, че унгарският национален отбор може отново да се бори за директно класиране на Европейско първенство след повече от 50 години. Така или иначе, едно нещо стана сигурно в понеделник вечер: разбра се кой ще бъде съдията, което несъмнено е важно, но би било хубаво сега да е ясно дали изобщо ще има мач...", написа "NemzetiSport" по повод обявяването на съдията за двубоя.

Съдийската бригада е съставена от арбитри от Полша, като главен рефер е Даниел Стефански. Негови помощници ще са Давид Голис и Михал Обукович. Веднъж Стефански е ръководил мач за българския национален отбор, когато победи Норвегия с 1:0 в дивизия C на Лигата на нациите през септември 2018 година. А според Унгария и спряганото ново място за двубоя - "Арена Арда" в Кърджали, не отговаря на изискванията на УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички