Току пристигнал, но вече пред раздяла: Готви се нова треньорска смяна в Първа лига


Току пристигнал, но вече пред раздяла: Готви се нова треньорска смяна в Първа лига
Снимка: Lap.bg

13044 0

Нищо ново в българската Първа лига - готви се поредната треньорска смяна. И то на специалист, който съвсем наскоро бе върнат начело на тима, който е водил и в миналото. Става въпрос за Николай Киров, който вече има поставен ултиматум, за да остане в Арда.

Киров пое тима от Кърджали в края на февруари месец, но след като замени Александър Тунчев, определено не се радва на добри резултати. Арда записа само две победи след завръщането на наставника, като в същото време има цели пет поражения и три равенства.

Николай Киров може набързо да се раздели с Арда - има ултиматум

И въпреки че договорът му бе за година и половина, то той може да си тръгне по-рано от очакваното. Това ще стане факт без особени трудности, тъй като допълнителната година в контракта му е под формата на клауза, която просто може да не бъде активирана.

За да запази работата си начело на Арда, Николай Киров трябва да класира отбора на седмо място и да спечели своеобразната група, която ще определи единия отбор, участващ в плейофа за Лигата на конференциите. Той има и поставен ултиматум да го стори, съобщава "Тема спорт".

Разделя ли се Николай Киров с Арда?

Изданието допълва, че в клуба са сигурни, че отборът има достатъчно добри играчи, за да е напълно постижима споменатата цел. Към момента Арда е девети с 40 точки. Пред него са ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив, които са с по 44. Още в следващия кръг тимът от Кърджали ще е длъжен да победи Славия, с което си гарантира скъсяване на преднината спрямо "канарчетата" или ЦСКА 1948 - а в най-добрия случай и спрямо двата тима (ако те завършат при равен резултат).

Следете класирането в Първа лига за сезон 2023/24.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички