Тарханов: Целите със Славия са място в тройката и...


Тарханов: Целите със Славия са място в тройката и...

889 0

Новият треньор на Славия Александър Тарханов даде интервю за "Советский спорт", в което говори и за новия си клуб. Представяме ви тези въпроси, които касаят Славия и българския футбол.

Как се появи вариантът със Славия?

- Агентът Мирчо Димитров ми го предложи. Той работи с Русия, всички българи в Амкар са негови клиенти. Ние сме приятели с него, той отдавна искаше да ме заведе в България. С президента на клуба също се знаем - те са идвали на приятелски турнир в Самара.

Каква задача ви поставиха?

- Да бъдем в тройката, за да играем в Европа. Второто нещо е да подготвя млади футболисти. Славия има добра школа и има нужда от треньор, който може да готви и млади играчи.

Знаете ли езика?

- Мартин Кушев ми стана помощник, той знае руски. Президентът на клуба също. А спортния лексикон ще го науча. Но още трябва да свиквам - като отидох в посолството и си дадох документите, момичето ги огледа и залюля глава от една страна към друга. Помислих си, че има нещо, което не е наред. После разбрах, че в тяхната страна това означава на български "да".

Какъв е вашият интерес да отидете там?

- Искам да работя. Още не съм стар. Движа се, тичам. Отивам за промяна на пейзажа. Преди няколко години тренирах литовския Вятър и ми хареса: спокойно, не си тровиш нервите. Съдийството не е като у нас. Мачовете са същите.

Защо не ви канят в големи клубове?

- Наясно съм защо. Всички мои отбори играят, Урал печелеше до последно. Слабото място на нашия футбол е мениджмънтът. Всеки поставя своите треньори, а аз нямам агент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички