Събраха над 6000 лв. за легендата Живко Господинов


Събраха над 6000 лв. за легендата Живко Господинов

2208 0

6330 лева събра благотворителен търг за набиране на средства за лечението на легендата на Спартак (Варна) и българския футбол Живко Господинов.

На търга присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Емил Димитров от Чавдар (Етрополе), футболните легенди Божил Колев и Красимир Зафиров и други. Присъстваха и двадесетина фенове на Спартак. Наддаването бе за 18-те оригинални фланелки, предоставени от звездите Христо Стоичков, Наско Сираков, Любослав Пенев, Ради Здравков, Владислав Стоянов, Мартин Камбуров, Емил Гъргоров, Валентин Илиев, Елин Топузаков, Козмин Моци, Марселиньо, Ивайло Чочев, Дубала (Палермо), Адем Ляйч (Рома), Раул Албиол (Наполи), Енцо Мареска (Палермо) и Иличич от Фиорентина. В търга със свой екип се включи и баскетболистът Тодор Стойков.

Най-активен на търга бе Емил Димитров, който брои 1000 лева за фланелката на Христо Стоичков с автограф и послание за Господинов. Той взе и екипите на Владо Стоянов и на Пауло Дибала.

Красен Кралев се сдоби срещу 500 лв. с фланелка на Любо Пенев - особено рядък експонат, защото е от резервния екип на Валенсия отпреди четвърт век. Кралев даде още 400 лв. и за екип на Раул Албиол от Наполи.

Самият Господинов, който вече премина един курс на лечение в истанбулска клиника миналото лято, не успя да присъства заради влошеното му състояние. 57-годишният футболист е единственият варненец, участвал на световно първенство. Сега му предстоят нови изследвания и лечение от рак на белия дроб в Турция.

В края на проявата дъщерята на Живко Господинов - Анна, подари фланелката му с номер 10 на феновете на Спартак.

"Желанието на баща ми е неговата фланелка да принадлежи на вас, феновете, тъй като най-много я заслужавате. Тази фланелка е без стойност и затова не бе разиграна на търга. Благодаря за подкрепата, която оказвате на баща ми, както на вас, така и на всички други добри хора. Дай боже, лечението на татко да продължи добре в Турция", каза тя развълнувана.

За тези, които искат да помогнат на Живко Господинов, предоставяме банковата му сметка:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

IBAN BG 85 CECB 9790 4081 6472 00


Живко Господинов Христов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички