Допингираните ще връщат пари на държавата


Допингираните ще връщат пари на държавата

1268 0

Всеки медалист, уличен в употреба на допинг, ще връща премията си на държавата. Това беше изрично записано в утвърдената от министъра на спорта Красен Кралев „Инструкция за награждаване на спортисти с парични средства от Министерството на младежта и спорта за постигнати призови класирания през 2015 г.“ "При нарушение на антидопинговите правила, потвърдено от компетентен орган, ММС не предоставя финансови средства за съответния спортист, треньор или длъжностно лице. В случай, че премията вече е изплатена, тя трябва да бъде върната в едномесечен срок", гласи документа.

"Скандалът с допинга може да коментираме едва след като излязат резултатите от Кьолн", заяви спортният министър на днешния жребий за европейските финали по футбол за юноши до 17 години.

"Радвам се, че международната федерация разреши пробите от храните да се изследват в Кьолн и да се даде отговор как това вещество е попаднало в организма на спортистите. На този етап не мога да обвиня никого. На база на това ще има много бързо развитие срещу допинга в държавата още следващите седмици", добави още Кралев.

 

Станаха ясни и премиите за първите Европейски игри в Баку (Азербайджан). За златен медал са предвидени 6000 лв., за сребърен 4000 лв, а за бронзов - 2000 лв. Същите са бонусите и за призьорите от Световните студентски игри. Средства от тези две състезания ще получат само медалистите.

Премията за световен шампион в олимпийските спортове е 40 000 лв., а в неолимпийските – 8 000 лв. За европейски първенства наградата е съответно 15 000 и 6 000 лв. Треньорите ще получават до 80% от премиите на спортистите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички