Светослав Петров определи целта пред Етър: Основният проблем е психологически


Светослав Петров определи целта пред Етър: Основният проблем е психологически
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

898 0

Новият старши треньор на Етър Светослав Петров заяви, че целта пред него и отбора е в края на сезона да се намира над зоната на изпадащите и "колкото по-нагоре – толкова по-добре". В треньорския щаб други промени няма – негови помощници ще бъдат отново Калоян Чакъров и Марин Стефанов, но наставникът обяви, че има желание да бъде привлечен и кондиционен треньор.

"Явно е, че доста неща трябва да се променят. И като футболист почти всичко съм постигнал с труд и огромна мотивация, която като треньор ме следва неотлъчно. Така че съм зареден с голяма амбиция да променим нещата и в края на сезона Етър да не се намира на тази позиция. Който от играчите иска да работи по моя начин – супер, който не – си е за негова сметка", категоричен бе той. 

"Спортно-технически имаше някои неща, които не ми харесаха в последния мач. Но предпочитам тези неща да ги коментираме вътре в съблекалнята с футболистите. Основният проблем е психологически, което е нормално след тези негативни резултати, иначе притежават нужните качества. Психологията и мотивацията не бива да се подценяват във футбола и ще работим точно в тази посока".

Добра основа, която да развие

"Мога да кажа само добри думи за Емо Луканов, защото се познаваме отдавна с него и съм с много добри впечатления. Има една добра основа, но за съжаление във футбола не винаги се постигат резултатите. Обадиха ми се от Етър, проведохме после дълъг разговор. Доста мачове на „виолетовите“ изгледах освен този с Арда на живо, гледах с Пирин, Черно море, имам представа за отбора. Надявам се в краткото време до мача с Хебър да запозная футболистите с идеите, които имам по развитието на отбора. Имам поглед, но въпросът е кой какво показва на терена. Може да сме най-добри приятели, но ако не съм удовлетворен, ще седи на пейката.

"Обичам да имам близка дистанция с играчите, но за съжаление границата е много тънка и част от тях не осъзнават това. Най-важното за мен е отборната игра и тактическата дисциплина, защото не разполагаме с футболисти, които индивидуално могат да решат изхода на даден мач", допълни наставникът. А Първа лига е номер 1 в света по смяна на треньори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички