Суеверие отказа треньорът на юношите от купата


Суеверие отказа треньорът на юношите от купата

986 0

Суеверие подгони селекционерът на юношите ни до 17 г. Александър Димитров на официалната пресконференция преди стартиращото днес Евро 2015. България открива турнира с мач срещу Хърватия от 19,00 ч на ст. "Берое" в Стара Загора.

За разлика от треньорите на останалите отбори в групата - Хърватия, Испания и Австрия, Димитров отказа да се снима с купата, която ще получи победителят. Той обясни, че го е направил преди европейското за юноши до 19 г. в Унгария и след това нашите загубиха всичките си три мача.

"Кой казва, че сме аутсайдер? Няма статистика. Кой е фаворитът? В тази възраст няма първенец. Няма европейски шампион. Мисля, че всички влизаме с еднакви шансове. Разбира се, с едно уточнение, че всички 15 противници са минали през две много сериозни пресявки като първия квалификационен цикъл и елитния кръг", каза Димитров на брифинга.

"Респектирани сме от Хърватия. Уважаваме съперника, много силен отбор. От двата квалификационни цикъла головата им разлика е 18:2. Играят с един и същ състав. Изграден от много силни индивидуалности, особено в атака. Имат и слабости, а щом имат и слабости значи е възможно да ги победим. Показал съм ги на играчите и се надявам в мача да се види това", добави специалистът.

"Предстартовата треска е до излизането на терена. Не мисля, че има напрежение, а тръпка. Тръпка за доказване, за това да се достави радост на България. Идеята на това първенство е да направим добра реклама на футбола, да запалим отново искрата, да се върнат децата в школите. Момчетата чувстват тази отговорност. Домакин сме на голям форум. Надявам се и приканвам всички хора, обичащи спорта и футбола да дойдат и да подкрепят техните деца. Всички са готови за игра, нямаме контузени, което е най-важното", каза още Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички