Боби Михайлов: Никой не помогна на БФС за Евро 2020


Боби Михайлов: Никой не помогна на БФС за Евро 2020

4447 0

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов остана разочарован, че София не бе избран за домакин за Евро 2020. Той заяви, че БФС не е получил достатъчно подкрепа, за да може столицата ни да стане част от турнира след 6 години.

"Имахме голямо желание, но никой не ни помогна. Футболният съюз положи много усилия, които обаче не бяха достатъчни. Нямаме стадион, много се проточиха и паричните документи за стадиона. Всички отговорни фактори във София трябваше да подкрепят кандидатурата. Те я подкрепиха с едно листче. От 5 месеца разговарям с кмета, от 2 месеца има общинско решение да бъде подкрепена кандидатурата, но до ден днешен документите не са подписани. Има и много други неща, които за в бъдеще трябваше да се случат – метро трябваше да има до стадиона, летището не е от такъв ранг, че да посрещне трафика, бързи влакове и т.н. Все пак не съжалявам, защото това беше един опит за мен и за хората от Футболния съюз," заяви Михайлов пред "Дарик".

"Шансовете за новия стадион в квартал „Овча купел“ остават, малко закъсняха паричните документи. Футболният съюз има договор и със Славия, и с въпросната немска фирма да играем там всички мачове, за да може на хората да им излезе сметката. Доколкото съм говорил с г-н Венци Стефанов стадионът трябва да стане до две години и половина. За в бъдеще, ако стане стадионът на Славия, може да играем спокойно за някоя Суперкупа или Лига Европа, за да видят хората голям футбол", каза още Борислав Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички