Стоичков сменя Капело начело на Русия?


Стоичков сменя Капело начело на Русия?

1930 0

На срещата между Христо Стоичков и Владимир Путин, която предстои следващата година, се очаква да се дискутират много интересни неща. Най-реалната възможност, която се обсъжда, е европейският шампион за 1992-а с Барселона да получи длъжност в организационния комитет за Световното през 2018-а г. Той може да участва в тегленето на жребия за квалификациите на 25 юли догодина в Константиновския дворец в Санкт Петербург и после за самите финали.

В момента звучи невероятно, но все пак пробягва и идеята, че Стоичков и Путин може да говорят и дали нашият е готов да поеме националния отбор на Русия. Знаменитият италианец Фабио Капело, който сега води "сборная", е под ожесточен обстрел. Руснаците започнаха крайно неубедително евроквалификациите, като след 4 изиграни мача са трети в група G - на 5 точки от сензационния водач Австрия и на 1 от втория Швеция. Черна гора също има 5т., а футболното джудже Лихтенщайн е с 4т. Русия падна от австрийците и направи 1:1 у дома с Молдова - слаби резултати особено с оглед заплатата на Капело, която се оценява на 10 милиона евро годишно. Толкова е и неустойката по договора, който включва и Световното през 2018-а. Според повечето експерти дон Фабио е най-скъпоплатеният футболен треньор в света. Без съмнение Стоичков далеч няма да иска толкова пари, а за него ще е повече въпрос на изключителна чест да заеме поста. Но все пак този вариант си остава малко вероятен.

"Меридиан мач"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички