Стоичков подарява "Златната топка" на Путин


Стоичков подарява "Златната топка" на Путин
Снимка: БГНЕС

1775 0

Христо Стоичков ще подари на руския президент Владимир Путин най-ценните индивидуални отличия в кариерата си. Става въпрос за "Златната топка" за 1994-а, както и "Златните обувки" на "Франс Футбол" за 1990-а и от световното в САЩ 4 лета по-късно.

Ицо ще поднесе дубликати на споменатите отличия на един от най-влиятелните хора в света въобще на среща в Кремъл напролет. Денят на паметното събитие все още не е уточнен. Най-голямата звезда на българския футбол чака позвъняване от президентската канцелария, за да знае кога да хване самолета за Москва.

Срещата на най-високо ниво е могла да се осъществи и по-рано, но за да направи знаковия жест, на Ицо му трябвали поне четири месеца. Толкова били необходими за изработката на дубликатите, които ще са еднакви с оригиналите. Те се пазят в дома на Стоичков. На "Златната обувка" има идентично копие, което краси музея на Барселона на "Ноу Камп", редом до фланелка на Христо. Както е известно "Златните обувки" са спечелени от името на ЦСКА и националния отбор на България.

"Меридиан мач"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички