Стоичков: Григор влиза в Топ 3, коланът на Кличко ще дойде в София


Стоичков: Григор влиза в Топ 3, коланът на Кличко ще дойде в София

2039 0

Легендата на Барселона Христо Стоичков даде интервю говори по всички актуални теми – за каталунците и Лионел Меси, за Григор Димитров и Цветана Пиронкова, за мача Кубрат Пулев – Владимир Кличко, за националния отбор по футбол в интервю за ТВ7.

Смятате ли, че Лионел Меси ще спечели Златната топка, въпреки че Кристиано Роналдо се представя блестящо тази година?

- И двамата я заслужават. Който и да я спечели – световният футбол ще спечели. На този етап очаквам много повече от Меси и от Барселона. За другия отбор няма какво да говоря, защото не са ми много симпатични. Но аз винаги съм желал успех на Барселона и футболистите на отбора, защото съм минал от там и знам какво е да обичаш един отбор.

Може ли Барселона да спре Реал в Шампионска лига и отново да вдигне трофея?

- Да се надяваме, но виждате, че всеки път е нещо различно. Миналата година Реал станаха, а Барса, когато беше най-силен, не успя. Но в крайна сметка това е един кръг, който постоянно се върти и играчите трябва винаги да са 100% готови и концентрирани, ако искат да бъдат винаги победители.

Ако вие трябва да дадете своя глас за Златната топка, за кого ще е?

- На №10 и се казва Лионел Меси.

Намирате ли време да ходите на мачовете на Барса?

- Тази година бях два пъти без никой да разбере и да ме види. Кацам бързо, отивам да гледам двубоя, не спя, а си хващам самолета и се прибирам. Спането ми е в самолета. Да се надяваме, че тази година ще е най-успешната за Барселона.

Да минем на тенис и Григор Димитров. Момче, което израстна пред вашите очи, на което помогнахте и се развива. Къде го виждате след време?

- Там, където му е мястото. Стъпка по стъпка ще бъде водеща фигура в световния тенис. До три години ще влезе в топ 3.

Видяхте се в Маями на един турнир. Успяхте ли да си поговорите и той да ви сподели нещо?

- Много неща. Знаете, че го обичам много. Започна в Барселона с неговите родители. Много съм щастлив, че Григор върви по правилния път. Той и Цвети са символите на нашия тенис сега, защото не можем да отнемем времето на сестри Малееви. Те бяха първите, които поставиха тениса на много високо ниво. И аз се надявам, че отново ще имаме тенис като техния. Радвам се много за Цвети и Григор и за младите момичета и момчета, които следват техните стъпки, защото спортът не е лек. В Маями говорих с Григор, с неговия треньор и действително той е едно прекрасно момче, биткаджия, спортист с много голям характер и нека това да му помогне. Ние винаги сме се славели с това.

Има ли сили и шансове България да се класира на Евро 2016?

- Пожелавам го от все сърце на Любо и на момчетата. Виждате, че не е лесно, няма лесни мачове. Последните две загуби показаха, че отборът не е готов за големи битки, но има още достатъчно срещи. Както каза Любо – да не правим трагедии от един или два двубоя. Ако няма проблеми, мисля, че националният отбор има сили да стигне то 3-то място.

Предстои мач Кубрат Пулев – Владимир Кличко.

- От днес нататък мисля какво ще стане на него. Аз съм много голям фен и приятел на Кобрата и му пожелавам много, много голям късмет, защото вярвам, че ще победи. Имах възможността да наблюдавам Кличко в Америка, но негови изказвания не отговарят на истината. Вярно – нашият човек е претендент, но съм сигурен, че ще успее да защити реномето и името си на голям боксьор. Вярвам, че след края на мача коланът ще пристигне в София.

Ще имате ли възможност да гледате мача?

- Абсолютно, как, моля ви се.

На живо?

- Не, но от канала имаме програма специално за този мач, който е отделен от цялата програма и има голямо студио преди мача на Кубрат. Една от най-големите телевизии в Америка също ще го предава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички