Стилиян Петров разкри какво е обещал на Димитър Бербатов и коментира: Очакваме всичко на този Конгрес


Стилиян Петров разкри какво е обещал на Димитър Бербатов и коментира: Очакваме всичко на този Конгрес
Снимка: БГНЕС/ колаж Actualno.com

1523 0

Легендарният български футболист Стилиян Петров, който е част от екипа на кандидата за президент на БФС - Димитър Бербатов, даде интервю пред "Dsport" в дните преди извънредния изборен Конгрес (15-и март).

"Съвсем нормално нещо, когато някои иска да се бори за доброто на българския футбол, е хубаво да има повече кандидати. Хубаво е да има повече мнения. Хубаво е да се чуват други програми, друго виждане, друга концепция, което може само да е хубаво за българския футбол. Надявам се, че на 15-и март след Конгреса българският футбол ще поеме в нова насока", започна Петров пред изданието.

ОЩЕ: БФС обяви седемте кандидати за президентската битка на Конгреса!

На въпрос за опитите да бъде вкаран клин между и него Бербатов Стенли отговори по следния начин:

"Призовавам ви, моля ви спрете. Това, което Стилиян Петров и Димитър Бербатов имат като споразумение да работят за българския футбол, не означава, че Бербатов ще вземе решения без Стилиян Петров или без Мартин Петров, или без екипа. Има една хубава поговорка в България: "Ако искаш да стигнеш някъде бързо, върви сам, но ако искаш да стигнеш далеч, върви в екип". Ние работим по този начин. Призовавам хората - ако някой иска Стилиян Петров да е в българския футбол, да гласува за Димитър Бербатов. Ако някой иска Стилиян Петров да е в българския футбол, да гласува за Димитър Бербатов и Стилиян Петров".

Димитър Бербатов

"Постоянно слушам, че някой се опитва да ни раздели, да създаде мнение в обществеността за това, че Димитър и Стилиян не са на една вълна. Това, което ние искаме да постигнем за българския футбол, е по-добро бъдеще. Не е наша самоцел да управляваме. Логистиката тук е по-добра Димитър Бербатов да е първи, Стилиян Петров да помага. Аз съм казал на Бербатов от самото начало, че тук не е важно кой е президент - много е важно човекът, който е начело на българския футбол да е достъпен на всички хора всекидневно. Това, което аз съм обещал на Бербатов и най-вече на българския футбол, е да помагам с каквото мога. Спокойствието на Стилиян Петров, дори да не е в българския футбол, няма да се наруши. Това, което съм изградил като характер, семейство и продукт, никой не може да го отнеме", категоричен бе 44-годишният Петров, който след това допълни:

"Аз съм плътно зад него"

"Има много критики към Димитър - начина му на комуникация, но да не забравяме едно нещо, че този човек в последните три години обиколи България. От най-малките до най-големите - през всички общини, през всички кметове. Да покаже уважение, да покаже начина, по който той иска да работи. Аз съм плътно зад него. Не знам дали това е важно в България, но аз съм се изградил като човек, който държи на думата си. Човек, който е реалист и знае с какво може да помогне в определената ситуация. Ние сме заедно и ще вървим заедно. При победа или загуба".

ОЩЕ: Стилиян Петров върна комлиментите към Георги Градев преди Конгреса!

Бившият футболист на Монтана, ЦСКА, Селтик и Астън Вила бе попитан и дали според него Конгресът в хотел "Маринела" ще бъде честен:

"Ние очакваме всичко на този Конгрес. Доста хора са поели ангажимент - зависимостта в този футболен съюз в последните няколко години е доста голяма от определени хора. Ще се опитат всичко да запазят статуквото, да продължи да си оперира, да ръководи футбола, така както е ръководен в последните 20 години. Така че ние очакваме всичко, но се надявам, че вече клубовете са прозряли в това къде се намира българският футбол, истинските проблеми на българския футбол. Ако сега българските клубове не са смели, след 20 години отново ще говорим за същите проблеми. За същите проблеми, които доведоха българския футбол до това състояние".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - По двама журналисти от медия и само 10 минути: БФС даде важна информация за Конгреса!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички