Стилиян Петров каза защо не иска да е президент на БФС и засвидетелства лоялността си към Бербатов


Стилиян Петров каза защо не иска да е президент на БФС и засвидетелства лоялността си към Бербатов
Снимка: БГНЕС

1552 0

Стилиян Петров изрази надежда, че след предстоящия Конгрес на Българския футболен съюз (БФС), българският футбол ще към нов по-добър път.

Бившият национал е член на екипа на неговия бивш съотборник в националния отбор Димитър Бербатов, който е сред кандидатите за президент на БФС. Христо Крушарски и Георги Градев отличиха Стилиян Петров, като човека, около когото българският футбол трябва да се обедини, но бившият полузащитник не е мислил да се кандидатира за президент.

Петров е нямал президентски амбиции

Още: Гриша Ганчев проговори за Конгреса на БФС и тотално "изби рибата" с 16 думи

"Това мнение на хората за мен може само да ме радва. Явно те са си изградили оценка. Ангажиментът ми към българския футбол и Димитър Бербатов е да помагам да се гордеем с българския футбол. Стилиян Петров е дал дума на Димитър Бербатов, който се опитва да промени нещо. Трябват други хора с различно мислене и начин на работа. Никога не съм обмислял да се кандидатирам за президент. Имах възможността преди три години. Аз съм реалист и знам как мога да бъда полезен. Приех предложението да помагам на Димитър Бербатов, без да се замисля", сподели той.

 

Рекордьорът по мачове за българския национален отбор по футбол сигнализира за натиск от страна на БФС към клубовете.

"Целим независимост в българския футбол. Тази система е изцяло тиранизирана. Има натиск от хора от БФС. Вече има сигнали и за финансови предложения към клубовете. Явно хората са решили да се задържат на трона на всяка цена. Целта ни не е да управляваме, а да променим българския футбол. Не очакваме честен Конгрес, но се надяваме, че хората вече са прогледнали", допълни той.

Още: Георги Иванов - Гонзо: Злобата и завистта ме съпътстват зад гърба в продължение на 30 години

Бившият капитан на България твърди, че част от кандидатите са лица на досегашното ръководство, като целта им е да запазят настоящия модел на управление.

"Системата си стои на власт и управлява както си иска. Михаил Касабов, Георги Иванов - Гонзо и Петър Костадинов олицетворяват статуквото. Те са избрали да бъдат лицето на определени хора. Борят се да остане този модел на работа на власт. Надявам се, футболът да тръгне в нова по-добра насока", добави той.

В навечерието на Конгреса: Бербатов се срещнал с бъдещия премиер на България, конкурент го издаде

Кандидат за БФС разкри за среща в "Бояна": По същото време г-н Георги Иванов беше там

Организаторът на протестите срещу БФС изрази притеснение, но и се изсмя на Гонзо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички