Сриваме се в ранглистата на УЕФА, изпреварват ни "джуджета"?


Сриваме се в ранглистата на УЕФА, изпреварват ни "джуджета"?

1366 0

България експресно слиза надолу в ранглистата на УЕФА с отчайващото представяне в евротурнирите през сезона, съобщава "Труд".

Миналият сезон завършихме на 25-о място от 54 държави. Два месеца по-късно сме на 27-ма позиция, а наблизо дебнат да ни изпреварят Сърбия, Азербайджан и Казахстан.

Както е известно, Литекс” отпадна още в I кръг за Лига Европа от латвийския Йелгава. А Лудогорец, Черно море и Берое не успяха да бият в първите си, и то домакински, мачове от втората квалификация в двата евротурнира. Ако трите клуба бъдат елиминирани, ще се сринем исторически. И ще гледаме отдолу нагоре азери и казахи, които неотдавна брояхме за "джуджета", обречени да бъдат бити.

Само по резултатите от настоящия сезон България е 32-ра. След нас са изключително "лилипути" и държави, чиито клубове още не са започнали да играят или е стартирал едва един.

От осем европейски мача на български тимове досега през сезона дойдоха само две победи - на Берое над Атлантас (Литва) в първия кръг на Лига Европа.

По-зле с по едва един успех са Гибралтар, Македония, Северна Ирландия и Израел. А без победи са Андора и Сан Марино. Например Исландия и Казахстан имат по три успеха, а също с два като България са скромни сили като Азербайджан, Естония и Черна гора.

За да бъдем с два вместо с три тима за Лига Европа, трябва да слезем чак до 52-ро място, което не е реално. Но ако не се качим в ранглистата, всичките ни клубове в турнира ще започват от I квалификация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички