Спартак Варна би и отлепи от дъното, НО: Котвата е сложена във Втора лига - повлече и Септември (ВИДЕО)


Спартак Варна би и отлепи от дъното, НО: Котвата е сложена във Втора лига - повлече и Септември (ВИДЕО)
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

2942 0

Ясни са сигурните изпадащи от Първа лига! Спартак Варна победи с минималното 1:0 Септември София у дома и остана непобеден в заключителната фаза. Въпреки това и двата отбора се насочиха към Втора лига след победата на Хебър над Ботев Враца. Кръг преди края Спартак и Септември останаха с по 25 точки, докато Хебър е на 14-а позиция с 29. 

Домакините в днешния двубой заслужено надиграха съперника си. Футболистите на Димитър Димитров търсеха повече победата и създадоха повече чисти положения, въпреки че и Септември имаше своите шансове.

Единственото попадение в срещата падна в 82-рата минута, когато Жоао Марио бе изведен сам срещу вратаря след бърза контраатака. Той прецизно пусна топката порай Шейтанов в близкия ъгъл.

Така тимът остава с 2 победи и 2 равенства след старта на мачовете от групата на изпадащите. Септември пък е с 3 загуби и 1 победа в този период. В последния кръг варненци гостуват на Пирин Благоевград (05.06), а Септември София посреща у дома Ботев Враца (05.06).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 6-ата минута Спартак стигна до първа добра ситуация за гол. Евандро Фелипе Де Лима бе намерен с чудесно центриране в наказателното поле, но ударът му с глава от няколко метра пред вратата излезе високо в аут и бе твърде несполучлив.

Четвърт час след старта се стигна и до първото 100%-ово голово положение. Баланюк не се засуети и колегиално подаде късо в наказателното поле към Йорданов, който видя излизащия напред Димитър Шейтанов и го прехвърли технично, но там бранител на гостите изчисти от голлинията с решаваща намеса.

В 37-ата минута Йорданов имаше нов добър шанс, като се нае с изпълнение на пряк свободен удар на около 25-30 метра от голлинията. Неговият изстрел обаче мина над напречната греда.

Към края на полувремето Айкут Рамадан се справи технично в наказателното поле и опита изстрел в близкия ъгъл от неудобна позиция, но Фигуеиредо отрази и изби в ъглов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 58-ата минута Евандро бе намерен с чудесно центриране в наказателното поле след пряк свободен удар. Шейтанов обаче показа майсторски рефлекс с крак и спаси.

В 73-тата минута като по чудо Септември не откри. Мартин Петков отклони с глава центриране и намери Стефан Милич, който отигра слабо - с крак стреля високо над вратата от непосредствена дистанция и пред полуопразнена врата.

82' - 1:0! След бърза контраатака Жоао Марио бе изведен сам срещу вратаря и пусна топката покрай вратаря в близкия ъгъл, за да остави Шейтанов безпомощен.

В последните секунди Шейтанов спаси по великолепен начин, за да запази надеждите на тима си за още няколко минути, като в последните секунди като по чудо не стигнаха до гол, а топката бе изчистена от голлинията.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Спартак направи три поредни двубоя без поражение (2 равенства и 1 победа), но все още е на последното място и има 22 точки, като изостава с 3 пункта от предпоследния Септември София, който има 4 загуби и 1 победа в последните си срещи.

Както е известно, последните два тима изпадат, а 14-ият ще играе бараж за оставане срещу тим от Втора лига. На тази позиция е Хебър (26 т.). При потенциален успех за тима от Пазарджик (гостуване на Ботев Враца) и равенство в дуела между Спартак и Септември - последните два тима няма как да променят класирането си до края и със сигурност ще изпаднат.

В последните пет срещи между тези опоненти има по две победи и за двете страни, а веднъж срещата е завършила наравно. Във въпросния период са реализирани цели 16 попадения, което прави средно по над 3 на мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички