Случва се: Цачева не стана президент и елитен отбор може и да не просъществува


Случва се: Цачева не стана президент и елитен отбор може и да не просъществува
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1965 0

Нефтохимик може и да не просъщестува през 2017 година. Отборът, който е финансиран от община "Бургас", има нужда от 1,5 милиона лева, за да обезпечи финансирането си през календарната 2017 година. Общината обаче е напът да спре издръжката на клуба, както Sportlive.bg информира през ноември. Тогава излезе информация, че ако Цецка Цачева не стане президент на България, то финансирането на Нефтохимик може и да бъде прекъснато.

Ето и пълната информация, която пусна Flagman:

Декемврийската сесия на Общинския съвет в Бургас ще е изключително гореща. Една от докладните, която ще вдигне градуса в пленарна зала е искането на ПФК „Нефтохимик 1962” за отпускане на 1,5 млн.лв. Снощи предложението нажежи страстите до червено на заседанието на постоянната комисия по Спорт и младежки дейности към ОбС Бургас, пише flagman.bg.

Административният директор на ПФК „Нефтохимик” Николай Тодоров алармира, че ако не отпуснат исканата субсидия, шейховете ще хвърлят кърпата. Част от съветниците обаче изобщо не се трогнаха и оприличиха искането като „чиста наглост”, с което показаха, че няма да го подкрепят в зала.

„Молим ви за помощ, защото са ни необходими 200 хил. лева до края на годината, 1 милион за първия тим през 2017 година и 300 хиляди за ДЮШ ”, подчерта Тодоров и изтъкна, че клубът няма своя база и си плаща за всяка тренировка и всеки мач.

„Нефтохимик” е изряден данъкоплатец и един от най-чистите футболни клубове в страната – без нито просрочен лев към футболист или институция. Исканата сума е 50 % от годишния бюджет на клуба, научи Флагман.бг от достоверен източник.

Речта на Николай Тодоров пред комисията бе прекъсната от Румен Ангелов от ГЕРБ, който е най-младият общински съветник в местния парламент. 24-годишният политик е дългогодишен спортист, а баща му Румен Ангелов-старши е председател на клуба по лека атлетика „Европул”.

„Вие поехте ангажимент отбора да не иска финансови средства от общината. Това стана още когато в Общински съвет гласувахме дали да придобием акции в клуба. Тогава, ако си спомняте, всички бяхме „ЗА” това начинание и го подкрепихме. Няколко месеца по-късно вие отново искахте пари от нас, макар да бяхте обещали, че ще намерите спонсори. Ние отново на драго сърце ги отпуснахме. Но това, което искате сега от нас е меко казано невъзможно. Вие не изпълнявате главния си ангажимент към нас, да не говорим за това, че отбора в момента е на предпоследно място в групата и едвам се държи там”, категоричен бе Ангелов и от думите му стана ясно, че няма да подкрепи докладната.

Неговото мнение по въпроса бе сериозно подкрепено и от другите членове на комисията. Сред тях бе и бившият шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев(общински съветник от АБВ). Той заяви, че на фона на това, което се вижда като представяне на отбора, Тодоров иска една „баснословна” сума и това може да бъде сравнено единствено с „нахалство”.

„Ако сега ви отпуснем тези пари, макар това да е много далеч от възможното, каква е гаранцията, че ако утре, да кажем биете Лудогорец с 3 на 1 на нашия стадион, няма да ни поискате 11 милиона?”, попита Коджабашев.

След дълъг дебат в комисията, се оказа, че всичко е било напразно, тъй като документът, заради който спориха се оказа просто писмо. Финалното предложение дойде директно от председателя на комисията по спорт и младежка дейност – Калчо Белов.

Той обясни на Тодоров, че писмото ще бъде препратено към зам. кмета Красимир Стойчев и от тук нататък предстои неговото входиране като докладна записка за разглеждане на декемврийската сесия на Общински съвет на 20-ти.

Дали отбора отново ще получи общинско финансиране ще се разбере на предстоящата сесия на Общински съвет на 20-ти декември.

По информация на Флагман.бг сериозен е разнобоят в най-голямата група в ОбС - ГЕРБ, противници на предложението има и в БСП, и в НФСБ-СЕК. Има обаче и поддръжници, които твърдо ще защитават тезата общината да застане зад футболния клуб. На този етап е непредсказуемо дали предложението ще получи нужната подкрепа в зала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички