След победата над Левски: Славия едва не "коленичи" пред Царско село в Първа лига


След победата над Левски: Славия едва не "коленичи" пред Царско село в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1840 0

Славия не успя да се задържи на победния път в Първа лига и след като в откриващия кръг надделя над Левски, във втория едва не загуби от Царско село, като показателен е фактът, че за играч на мача бе обявен стражът на "белите" Светослав Вуцов. Двата тима не си отбелязаха попадения, а това е втори пореден двубой за "царете", който завършва при нулево равенство (след срещата от първия кръг с Черно море).

Първото полувреме в "Овча Купел" започна с доста грешки, а първият точен удар дойде в 14-ата минута и бе дело на Тони Тасев, който обаче стреля твърде слабо, за да затрудни Янко Георгиев. "Царете" отговориха подобаващо чрез Лъчезар Балтанов и Христо Попадийн, чиито удари обаче не уцелиха вратата, преди да се стигне до доста по-чистото положение пред Ален Стеванович в 34-ата минута. Той получи подаване от Миси Мезу и стреля от границата на наказателното поле, но Светослав Вуцов изби в ъглов. В следващите минути стражът отрази удари и на Васил Шопов, и на Иван Бандаловски.

През второто полувреме подемът за Царско село продължи и футболистите стигнаха до най-чистото положение в срещата, след като Александър Александров стреля от движение от средна дистанция в 49-ата минута, а изстрелът му се отби в страничния стълб до Вуцов. Славия опита да отговори, но го стори твърде вяло чрез слаби или неточни изстрели на Тони Тасев и Питър Макрилос.

Най-сериозното положение за "белите" дойде чак 10-ина минути преди края на редовното време, когато Ертан Томбак стреля много опасно, но нямаше късмета да отбележи попадение.

В следващия кръг Славия гостува на Ботев (Пловдив), а Царско село приема у дома Ботев (Враца).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички