След обрат: Монтана прати Етър във Втора лига


След обрат: Монтана прати Етър във Втора лига
Снимка: Lap.bg

1017 0

Отборът на Монтана обърна Етър и го победи с 2:1 като гост и го засили към Втора лигав българския елит. Гостите направиха по-добро второ полувреме и стигнаха до успеха с гол на Николай Минков в добавеното време.

Отборът на Етър, притиснат до стената в битката си за оцеляване, започна доста нервно мача. Все пак стигнаха до гол след 20 минути игра, когато Преслав Боруков беше най-настойчив при меле в наказателното поле. Симеон Мечев изпълни свободен удар от центриране на далечната греда, а Макенджиев увисна. Опитният полузащитник Кацаров се пребори и върна към вратата. Стефан Цонков беше близо и опита да изчисти, но Преслав Боруков следеше ситуацията и реализира отблизо - 1:0.

В 41-ата минута вратарят и капитан на Етър Христо Иванов не успя да изчисти остро центрирана топка в наказателното поле и при ниския си ръст фаулира опасно с ръка Росен Кръстев. Съдията Ивайло Стоянов наказа вратаря с картон, а също така даде и дузпа, която Янко Ангелов вкара за 1:1.

Минути преди края на първата част Симеон Мечев беше притиснат в наказателното поле, някои от домакините искаха дузпа, каквато обаче не се даде.

В 54-ата минута дойде и първата прилична възможност за Етър. Божидар Кацаров центрира фалцово към левия фланг, там Милчо Ангелов посрещна топката от въздуха, но ударът му мина до гредата.

Монтана беше по-активният отбор в тези минути и Давид Кики навлезе отдясно със самостоятелен рейд, но ударът му под ъгъл излезе до гредата в аут. В 79-ата минута Христо Иванов излезе неразчетено извън наказателното си поле. Минков първи стигна до топката и го прехвъли, опитвайки да вкара от 35 метра, но Пламен Крачунов беше изтичал зад гърба на вратаря и спаси домакините от попадение.

В 92-ата минута Монтана стигна до победата с гол на Николай Минков, който овладя топката при контраатака. Ударът му се отклони в крака на Пламен Крачунов и влезе в мрежата на домакините- 1:2.

С този резултат Монтана има 27 точки, докато Етър остава с 25 и няма шансове да изплува от последните две места. Монтанчани са на точка от регионалния си съперник Ботев Враца, а в директния двубой ги приемат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички