След "хикса" с Левски: Септември отстъпи на Арда в контролен мач


След "хикса" с Левски: Септември отстъпи на Арда в контролен мач
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg /

784 0

Арда победи Септември София с 2:0 в контролна среща, играна в Симитли. Това бе трета проверка за тима от Кърджали, който до този момент имаше едро равенство с Марица и едно успех срещу Созопол. За Септември пък е първа загуба след две победи срещу Пирин и Струмска слава и равенство срещу Левски.

Двубоят започна доста интензивно и още в 6-ата минута Тонислав Йорданов се възползва от подаване в наказателното поле и откри резултата. Футболистите на Александър Тунчев продължиха да атакуват към вратата на столичани но удар на Желев мина близо до вратата.

Септември създаде едно опасно положение пред вратата на АРДА, но Васил Симеонов бе на правилното място. До края на първите 45 минути опасно удари отправиха Коконов и Ковачев, но резултатът остана непроменен.

Минута след началото на второто полувреме играч на Септември уцели напречната греда над Симеонов. В 56-ата минута столичани отправиха опасен удар към вратата на Арда, но Симеонов бе на правилното мяасто и парира удара. Две минути по-късно отново топката срещна гредата зад вратаря на Арда.

В 62-ата минута Рахми Джан се възползва от добро извеждане в наказателното поле и покачи на 2:0. До края на срещата и двата отбора създадоха положения, но до попадение не се стигна, и така Арда записа първа победа на лагера си в Боровец.

Следващата контрола на Арда е срещу Славия на 27 юни, а Септември ще играе с Локомотив Пловдив на 24 юни.

Още новини за български футбол четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички