След дъжд качулка: Боби Михайлов изтри снимката с нацисткия поздрав


След дъжд качулка: Боби Михайлов изтри снимката с нацисткия поздрав
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

2058 0

С първите си стъпки в социалната мрежа Фейсбук Борислав Михайлов допусна сериозен гаф, който не остана незабелязан. Във вторник (9 ноември) нашата медия видя, че на корицата на Михайлов във Фейсбук присъстват фенове с нацистки поздрав. Ден по-късно, дали благодарение на SportLive или на друг източник, президентът на Българския футболен съюз осъзна грешката си и побърза да изтрие снимката.

На въпросната снимка, публикувана в профила на Михайлов във Фейсбук, група фенове са вдигнали дясната си ръка под 45-градусов ъгъл за нацистки поздрав. В целия Европейски съюз важи забрана за нацистки и фашистки символи и лозунги. Освен това на снимката присъства знаме с лика на Христо Луков, който е бил ръководител на профашистката организация Съюз на българските национални легиони.

На корицата на Михайлов във Фейсбук вече е поставена друга снимка, а предишната е тихомълком изтрита, без излишни церемониалности. Борислав Михайлов по никакъв начин не е коментирал появата на въпросната снимка в неговия Фейсбук, макар и най-малкото да дължи извинение на аудиторията за неуместния пост. 

Припомняме, че през есента на 2019 година се разрази расистки скандал на Националния стадион "Васил Левски" по време на двубоя между България и Англия, след който Михайлов си подаде оставката като президент на БФС. Тогава по трибуните отново имаше нацистки символи. 

Основният опонент на Михайлов на проведения наскоро Конгрес на БФС - Димитър Бербатов, отправи критики към бившия вратар с пост във Фейсбук, в който отбелязва и въпросната снимка с нацистки поздрав. Бербатов е използвал скрийншота на нашата медия, за да онагледи изтритата снимка от Михайлов. "А нацистките поздрави, които Михайлов качи на личния си блог във фейсбук, ще оставим без коментар", пише Бербатов.

За какво още Бербатов критикува Боби Михайлов, четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички