След 120 минути и обрат Пирин изхвърли Ботев Враца и е на 1/4-финал за Купата


След 120 минути и обрат Пирин изхвърли Ботев Враца и е на 1/4-финал за Купата
Снимка: Velizar Eremiev - Chocho / LAP.bg

1109 0

Пирин (Благоевград) е вторият 1/4-финалист за Купата на България. "Орлетата" сториха това, след като успяха да обърнат Ботев (Враца) с 2:1 на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. В 17' Даниел Генов откри резултата, за равенството се разписа Аймен Суда от дузпа. Иван Тасев бе точен в 112' за крайното 2:1.

Срещата започна интересно, като 4 минути след началото на мача вратарят на Пирин Максим Ковальов спаси дузпа, изпълнена от Браян Переа. Все пак гостите поведоха в резултата в 17'. Бубакар Траоре се справи с няколко съперникови играчи и подаде към Даниел Генов. Той излезе сам срещу вратаря и го прехвърли, пращайки топката в мрежата.

Второто полувреме Пирин излезе доста мотивиран и това даде резултат. 4 минути след подновяване на играта Аймед Суда стреля от дузпа и се разписа в долния десен ъгъл за 1:1. До края на редовното време така ни не паднаха повече голове.

В последвалите продължения Пирин продължи да търси втори гол.  В 112' след бърза контраатака  Аймен Суда преодоля много терен, без да бъде атакуван, пусна към Иван Тасев по диагонала, който я шутира покрай Краси Костов и реализира за 2:1. Първият 1/4-финалист е Спартак Варна, който отстрани Локомотив София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички