Славия срази Царско село в дебюта на Любослав Пенев и е на точка зад Левски


Славия срази Царско село в дебюта на Любослав Пенев и е на точка зад Левски
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1216 0

Славия победи като гост Царско село с 1:3 в последния мач от 25-ия кръг на Първа лига. По този начин "белите" огорчиха дебюта на Любослав Пенев начело на Царско село. Срещата бе динамична и белязана от красиви попадения. Цветелин Чунчуков в 13' и в 57', както и Емил Стоев в 85' донесоха успеха на Славия. За домакините се разписа Симеон Мечев. След тази победа Славия е на точка за Левски, който е на четвърто място. Любопитното е, че на трибуните бе и доскорошният наставник на ЦСКА Люпко Петрович, макар да не е изгледал целия двубой. 

Резултатът бе открит още в 13', когато Цветелин Чунчуков се разписа за Славия. Петър Патев центрира, като нападателят надскочи Румен Гьонов и отбеляза с глава за 0:1. В 25' се стигна до опасна ситуация пред вратата на "белите". Стергиакас извърши нарушение, но за негов късмет, бе малко пред наказателното поле, а не вътре в него. Георги Минчев стреля от свободния удар, но право в ръцете на стража на Славия. В 36' отново Минчев се отличи с пропуск, като на няколко метра пред вратата не успя да насочи топката. 

В началото на второто полувреме домакините можеха да изравнят. Уесли Ната взе топката от Гамаков, след което подаде към Мирослав Будинов. Той напредна в наказателното поле и продължи към Минчев, но Андреа христов се намеси и изби топката. В 57' Цветелин Чунчуков увеличи преднината на "белите" след страхотен гол. След грешка в центъра на терена Бенгюзов се ориентира най-добре и даде към Чунчуков, който от сериозна дистанция, над 20 метра, не се поколеба и стреля - 0:2.

В 63' обаче и "царете" отговориха подобаващо също с красиво попадение. Симеон Мечев, след взаимодействие с Ната, също от сериозна дистанция стреля и с ляв крак успя да се разпише без да остави никакъв шанс на стража на Славия. Само няколко секунди по-късно Мирослав Будинов можеше да изравни, след като преодоля бранителите на "белите" и излезе очи в очи срещу Стергиакас, но ударът му мина встрани от вратата. В 77' Мечев отново стреля от дистанция, но този път в аут. В 85' Славия реши всичко в двубоя. Галин иванов свърши чудесна работа отляво, след което Филип Кръстев за малко не сгреши точно на границата на наказателното поле. Топката обаче стигна до Емил Стоев, който след изстрел пред наказателното поле се разписа за 1:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички