Славия с решаваща крачка към оставането си в елита


Славия с решаваща крачка към оставането си в елита
Снимка: Lap.bg

1073 0

Славия направи много силна заявка за оставането си в Първа лига, и то без да се налага да играе бараж за оцеляване. "Белите" смачкаха Етър с 3:0 във Велико Търново и изпревариха Ботев (Враца) в спора за 11-ото място в елита на родния футбол

Срещата беше равностойна през първото полувреме, като в последните 15 минути "белите" имаха два шанса да поведат в резултата, но Иванов направи страхотни спасявания и задържа временно болярите в мача. 

В началото на втората част столичани осъществиха сериозен натиск и след два пропуска в 54' вратата на Етър беше разпечатана. Томбак беше изведен по десния фланг на нападението и прати топката по земя за Рангелов. Той хитро прескочи топката, тя стигна до Ради Кирилов и той се разписа за 0:1. 

Оттам нататък футболистите на Златомир Загорчич заложиха на контраатаката и така довършиха съпротивата на своя съперник. В 69' защитата на Етър се пропука отново в лявата зона, като Стоев центрира перфектно към наказателното поле, където отново Кирилов беше на свободна позиция - удар и 0:2. 

В 81' беше фиксиран крайният резултат. Кирилов отново беше в центъра на събитията, като този път след индивидуален пробив стреля от близка дистанция, топката срещна гредата, но Макрилос я засече в опразнената врата за 0:3. 

Това беше 4-и двубой без поражение за Славия, както и втора поредна победа в шампионата. "Белите" са на 11-о място и изпревариха Ботев (Враца), който по-рано днес спечели с 1:0 срещу Монтана. Столичани са с 30 точки и водят с 2 на врачани, като битката за 11-ото място се очертава между тези два отбора. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички