Славия с бюджет за квота за Европа


Славия с бюджет за квота за Европа

1277 0

Славия започна обещаващо новия сезон - "белите" имат 4 точки от първите два кръга. Силният старт, подплатен с добра игра, е поредното доказателство, че отборът ще играе роля в първенството.

Стабилната селекция, включваща играчи като Мишел Платини, Станислав Генчев, Мичел Бургзорг, Карлос Фонсека, Манзоро, Диего фераресо и др., задължава тима да е минимум в първата шестица.

Тази цел се обуславя и от двойно по-големия бюджет, с който Славия разполага за този сезон, пише "Тема Спорт". Парите на "Овча купел" са увеличени драстично и това го подсказва привличането на двамата играчи от Лудогорец - Платини и Бургзорг, които са на много сериозни заплати - такива, каквито Славия не е давал скоро.

А какво всъщност се крие зад завишените разходи в Славия. На "Овча купел" засега не го признават публично, но задачата, която са си поставили, не е просто място в първата шестица, но и атака на квота за турнира Лига Европа.

Да, звучи странно на фона на битката за оцеляване през миналия сезон, но това вече е история. В Славия си дават ясна сметка, че сега пред отбора се открива отлична възможност за атаката на евротурнирите с оглед на конкуренцията. Като изключим Лудогорец, а може би и ЦСКА, всички останали водещи тимове са на горе-долу едно ниво. Затова и амбицията на шефовете на "белите" е да атакуват евроквотите. Съставът го имат, парите също. Чакат се само резултати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички