Славия на Загорчич е трагедия срещу ЦСКА, но за Купата "чудото" е възможно


Славия на Загорчич е трагедия срещу ЦСКА, но за Купата "чудото" е възможно
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3476 0

Славия се явява най-честият съперник на ЦСКА до края на календарната година. Възпитаниците на вече бившия наставник Бакеро изненадаха "червените" още през лятото, когато в мач от четвъртия кръг на Първа лига "белите" едва не победиха на "Армията" (1:1). 

Случилото се през сезона и пътят към осминафиналите

Това бе първи шампионатен двубой под ръководството на Ел Маестро след завръщането му на "Армията", а забравеният от феновете Лазар Туфегдчич избегна резилът за клуба с попадението си в 82-ата минута.

Сега предстои да се изиграе и вторият двубой между отборите от редовния сезон (01.12.23, 17:30 часа), а само четири дни по-късно Славия отново ще приеме "армейците" - този път на осминафиналите за Купата на България. 

Днес "белите" заслужиха присъствието си в тази фаза от турнира с 4:1 при визитата си на Янтра Габрово, а ЦСКА вече бе победил Черноморец Балчик с 3:0. 

Загорчич срещу ЦСКА

Така ще се възобнови съперничеството на Златомир Загорчич срещу един от най-големите му кошмари. Сърбинът е водил Славия и Литекс срещу "червените" в 16 срещи, но основната му история е със столичани, тъй като има само 3 мача с "оранжевите" - две загуби по 0:1 и нулево реми. 

Останалите двубои по оста ЦСКА - Славия със Загорчич начело на по-стария клуб са 13 - победа, 3 ремита и загуба и голова разлика 13:23. Впечатление прави, че на практика "белите" имат и една победа със сърбина за Купата през пролетта на 2022 г. 

Тогава възпитаниците му загубиха с 0:2 като домакини, но със същата разлика се наложиха в редовното време на "Армията" и отпаднаха драматично едва след дузпи. Така активът на Славия с настоящия си треньор срещу ЦСКА е победа и загуба в турнира, а сега срещата ще бъде само една и всичко е възможно. 

Следете Първа лига и Купата на България със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички