Славия дава шанс на куп таланти за плейофите в Първа лига!


Славия дава шанс на куп таланти за плейофите в Първа лига!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3418 0

Съвсем малко остана до старта на плейофната фаза в България, като още идната събота стартира именно първия рунд от тази фаза на Първа лига. И докато всеки чака Лудогорец да запише една победа, за да официализира титла №11, то другите отборите в първата шестица имат различни цели.

По информация на Sportlive.bg с интересен подход в плейофа ще влезе отборът на Славия. „Белите“ заеха последното шесто място в елита и са с 36 точки, като шансовете за призовите места, които дават право на участие в европейските клубни турнири са изключително малки.

Четвъртият Черно море е с 45 точки, като при определени обстоятелства именно тази позиция ще играе бараж със седмия за последното европейско място, а излазът на „белите“ към Европа се вижда единствено и само през Купата на България.

След изиграването на първия полуфинал с ЦСКА отборът, воден от Златомир Загорчич, допусна загуба с 0:2 у дома, а „архаичното“ вече правило за европейския футбол за гол на чужд терен в турнирната надпревара на България ще продължи да важи. Именно заради това шансовете на Славия да елиминира ЦСКА и да стигне до финалния мач са снишени.

Нашата медия научи, че Загорчич е преценил, че в предстоящите срещи за Първа лига ще се даде огромен шанс на юношите в отбора на столичния тим. Отборът от столичния квартал „Овча Купел“ разполага с изобилие талант във формациите си в школата, като огромна част от играчите са в юношеските и младежките национални отбори на България.

Очаква се триото на юношеския национален отбор на България до 17 години - Чунг Гуен До, Мартин Георгиев и Роберто Райчев, да подсилят Славия за първите три мача. В останалите два те няма да могат да играят за мъжкия отбор поради участието на България U17 на Европейското първенство в Израел.

Именно заради това идеята на Заги е да имплементира максимален брой млади футболисти в мъжкия футбол, за да може те да натрупат определен брой минути и в следващия сезон да бъдат полезни за отбора на Славия. 

А какво каза Венци Стефанов след дербито с ЦСКА, разберете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички