Сираков: Заставам твърдо зад Пенев, но още половин век няма да играем на голям форум


Сираков: Заставам твърдо зад Пенев, но още половин век няма да играем на голям форум
Снимка: Getty Images/Guliver

7293 0

Членът на Изпълкома на БфС Наско Сираков e поредният легендарен футболист, който коментира представянето на националния отбор. Бронзовият медалист от САЩ'94 сподели мнението си за тима и Любослав Пенев пред вестник "7 дни спорт".

„За голямо съжаление ситуацията в българския футбол е перманентно негативна. Не искам да бъда лош пророк, но в следващите 50 години не виждам как ще се класираме за голям форум - било европейско или световно първенство" - заяви членът на Изпълкома на БфС Наско Сираков.

Според него Любо Пенев има най-малка вина за случилото се.

„Вината е във всички ни. Вина има и в Любослав Пенев, но тя е най-малка. Капчица в морето, ако мога така да се изразя. Аз заставам твърдо зад националния селекционер. Категорично не съм за смяната му и по време на Изпълкома ще подкрепя Любо. Той трябва да остане, но и да извърши някои промени. Ще поговоря с него и ще изкажа мнението си" - добави Наско.

Сираков е твърдо за подмладяване на отбора и ще държи на това на предстоящия Изпълком.

„Необходимо е подмладяване. Тотално подмладяване. Няма смисъл в отбора да се викат прекалено много футболисти на преклонна възраст. Един или двама стигат. Трябва да се заложи на младите" - завърши голмайстор номер 1 в историята на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички