Шуменски клуб обвини БФС в изнудване заради декларацията на Димитър Бербатов


Шуменски клуб обвини БФС в изнудване заради декларацията на Димитър Бербатов
Снимка: Agnes Metodieva / LAP.bg

2869 0

Президентът на женския ФК Олимпия Шумен Панайотис Папас сигнализира пред Дарик радио, че е бил изнудван от БФС, след като е станало ясно, че неговият клуб е подписал декларацията, с която се иска конгресът на 18 март да бъде изборен.

Футболната централа подава сигнал до прокуратуарта в Шумен за проверка за наличието на "свързани лица" с управлението на клуба. В същото време Папас съобщава, че е получил обаждане от служителката на централата Деница Крумова, която е заплашила, че ще му създаде проблеми (отнемане на лиценза). Ако пълномощното бъде оттеглено, и сигналът към прокуратурата ще бъде спрян.

 „В петък ми се обади инспектор от районно управление на МРВ в Шумен, че е образувана преписка, защото г-н Борислав Попов е подал сигнал или жалба за извършване на престъпление от общ характер. Престъпление реално няма, щеше да е комично, ако не беше трагично, като ви кажа с какво се занимава БФС в момента. Те трябва да вършат друга работа, а не да търсят през фейсбук или интернет. Последното вписване в новия регистър на МС е от 5.07.2021 година.

Документите предадохме лично на г-жа Деница Крумова и тя лично ги заведе при г-н Попов. Казаха, че са ок. След два дни Министерството на спорта също провери документите и ни вписаха. Участвахме в извънредния конгрес на 12.10. Пак преди конгреса се проверяват всички документи“, казва Папас.

„След конгреса видях, че месец и половина не се вписва Борислав Михайлов като президент и Изпълкома многократно зададох въпроса какво се случва. Ние сме редовен член на БФС, а БФС е сдружение, което нито е губерня на г-н Михалов, нито на г-н Попов. Останаха без отговор. Тогава ми изпратиха декларацията от екипа на г-н Бербатов и я подписах.

Само да вметна, че 11 от 17 шуменски клуба са я подписали тази декларация. За предишния конгрес на 12.10 не бях подписвал декларация, не ми бяха изпращали“, допълва още той.

„Сега, на база тази декларация за изборен конгрес, след като внесоха документите в БФС, защото съвпадат датите с подаването на сигнала в прокуратурата. Г-н Попов сметна за необходимо да рови в интернет, във фейсбук и представя една снимка. Ние с г-жа Тодорова имаме църковен брак в Гърция от 2011 година, който обаче не се признава в България. В България се признава само граждански брак. Те намериха една снимка и я представиха като документ – ето вижте г-н Папас е извършил престъпление и е подал декларация с невярно съдържание и неистински обстоятелства.

Явих се в понеделник при инспекторката и му показах семейния кодекс и му показах всички документи в това число и писмо от ГРАО с отказ за признаване на църковния брак. Това означава, че фактически не сме в брак и нямаме задължения. Всеки може да направи справка в ГРАО и да види, че и двамата се водим несемейни“, допълва той.

„Тук започва истинската развръзка. И прокурорката, и инспекторката ме попитаха защо БФС са пуснали такъв сигнал. Аз им казах, че като президент на клуба подписах декларацията за изборен конгрес. Казах им, че в петък сутринта около 10 часа ми се обади г-жа Деница Крумова и започна да ме агитира „Изтегли пълномощното, което си дал на кантората, която представлява Бербатов, иначе ще имаш проблеми“. Това се случи пред двама свидетели, тъй като я пуснах на високоговорител. Втори път ми звъня и пак каза, че ще имам проблеми. Каза: „Аз се занимавам с тези документи, открихме нередности, ако не оттеглиш това пълномощно аз ще направя така, че клубът ще загуби лиценза“. Попитах я коя е тя, че ще го направи и тогава отново ми спомена името на Борислав Попов.

Казах ѝ, че ме изнудват. Подават фалшив сигнал в прокуратурата, за да изтегля пълномощното към Бербатов. Попитах я дали някъде в пълномощното вижда да пише, че подкрепям Бербатов или някой друг. Чисто изнудване. Третото обаждане от Деница Крумова каза: „Бях при г-н Попов и неговото мнение е, че ако изтеглиш пълномощното, изпратиш писмо към Бербатов, тогава ни е ще изтеглим сигнала към шуменската прокуратура“, заявява още Папас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички