Шефът на новия Локомотив: Ще върнем тима в елита


Шефът на новия Локомотив: Ще върнем тима в елита

1257 0

Изпълнителният директор на новосформираното дружество ФК Локомотив 1929 - Бойчо Величков, е категоричен, че тимът ще се завърне в елита на родния футбол.

Освен легендарния нападател в него членуват Иван Василев и Валентин Николов. Новото дружество получи регистрация вчера и така тимът започва на чисто. Отборът ще участва в "А" окръжна група, въпреки че сроковете за заявки приключиха.

"Решихме, че нещата не вървят на добре и предприехме този ход, каза пред "България Днес" Величков. - Събрахме се само истински локомотивци. Правим го заради школата. Тя ще премине към нас. Освен отбора ще издържаме и нея. Парите за децата ще бъдат доста повече от тези за първия отбор. Локомотив загиваше и ние искаме да го спасим. Целта ни е да върнем тима в елита на България".

Величков обяви и името на треньора, който ще води "железничарите" в "А" окръжна - Антон Велков.

"Веднага се съгласи на нашето предложение. Ясно му е, че ще бъде трудно. Ще залагаме на наши бивши кадри. За някои домакинства ще взимаме и млади таланти от школата", заяви легендата на Локо (Сф).

Той изрази специална благодарност към кмета на район "надежда" Димитър Димов. Той е дал на новото дружество да ползва безвъзмездно базата в Требич.

"Все още не е ясно къде ще играем домакинските си мачове, обясни директорът. - Ще заявяваме и стадион "Локомотив", и този в Требич. Нашето желание е да играем в "надежда". Базата в Требич е добра. Сега се изгради нов изкуствен терен. Децата ще тренират там. Освен него има и два естествени".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички