Седемцифрена сума прибира Камата от юбилея си


Седемцифрена сума прибира Камата от юбилея си

2262 0

Минимум 1 милион лева ще прибере най-успелият български футболист Христо Стоичков от юбилейния си мач на стадион "Васил Левски".

Футболното събитие на годината е на 20 май и в него ще вземат участие някои от най-големите легенди на този спорт като Диего Марадона, Роберто Баджо, Ромарио, Джика Хаджи, Роналдиньо и други. Билетите за шоуто почти свършиха и на Националния стадион се очакват над 40 000 зрители. Само приходите от пропуски ще бъдат най-малко 1 850 000 лева, изчислиха от вестник "България Днес".

Билетите струват от 18,88 до 88,88 лв., без да се смятат ВИП секторите. Това прави средна цена от 46,38 лв.

Освен приходите от билети, Камата ще си осигури и сериозна сума от телевизионни права. Шоуто ще бъде предавано пряко по Би Ти Ви, което гарантира още стотици левове за най-известния българин.

Допълнителни бонуси осигуряват репортажите, които ще излъчат куп световни медии.

Разбира се, освен приходи, по юбилея има и доста разходи. Организаторите трябва да осигурят транспорта от различните краища на света и престоя на всички легенди, които ще уважат 50-годишния юбилей на Камата.

Звездите няма да получават хонорари за мача, тъй като идват да поздравят и да играят в чест на верен футболен приятел.

Разходи има и по наема на стадиона, който е около 50 000 лева. Въпреки това, сметките показват, че Стоичков ще си тръгне минимум с милион лева по-богат, а останалите приходи ще отидат за организаторите.

Засега двете въпросителни около шоу мача са присъствието на Лионел Меси и Йохан Кройф в София. За да дойде носителят на "Златната топка", Барселона трябва да не се е класирала за финала на Шампионска лига на 28 май в Милано. Бившият треньор на юбиляря пък наскоро бе диагностициран с рак на белите дробове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички