Само 3 държави в Европа с по-малко отбори в елита си


Само 3 държави в Европа с по-малко отбори в елита си

916 0

С изваждането на Литекс "А" група остана само с 9 отбора, което означава, че напролет ще има само по 4 мача на кръг, а един тим ще почива.

Бърза справка с всички страни в Европа показва, че само три елитни дивизии са с по-малко клубове. Става въпрос за тези на Андора и Армения, където са 8 и Латвия със 7. Там един тим е бил изваден. Това е поредният крах за футбола ни при управлението на Борислав Михайлов, пише "Тема спорт".

От есента на 2005 година, когато Боби застана начело на БфС, почти няма сезон, 8 който първенството да е приключило без проблеми. Ако тук се вкарат и Б, и В групите, тогава положението става страшно.

Иначе повечето шампионати в Европа са от 10, 12 и 14 отбора. Дори Фаръорски о-ви, Гибралтар и Сан Марино 8 момента са с повече клубове 8 елитните си дивизии от нас.

За първи път в историята си А група (от 1948/49) е по-малко от 10 тима. За последно елитът бе 8 класическия си вид от 16 отбора през сезон 2012/13.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички