Сайтът на УЕФА: България вече има дух, а Попов - позиция


Сайтът на УЕФА: България вече има дух, а Попов - позиция
Снимка: Getty Images/Guliver

1369 0

Сайтът на УЕФА публикува анализ на дебютния мач на Ивайло Петев начело на България в мача срещу Италия (2:2). В него са извадени 5 извода за отбора на Петев. Ето какви са те:

1. Атмосферата е подобрена - След само една спечелена точка от три мача, духът в отбора на България бе паднал, но новият селекционер Ивайло Петев го подобри. Това се видя в равенството с Италия - играчите се бориха заедно и атмосферата и след мача бе позитивна.

2. Попов се представя по-добре зад нападателя

Ивелин Попов, може би най-талантливият нападател на България днес, най-накрая намери мястото си в отбора. Играчът на Кубан обикновено играе на върха, но е много изолиран. В мача срещу Италия позицията му бе променена - той бе поставен зад Мицански и успя да използва пространствата, които му се откриваха за гол. В тази позиция той получава повече топки и се вписва добре с тактиката и идеите, които има Петев за отбора.

3. Петев има дилема за вратарския пост - България използва двама вратари в петте квалификации, които изигра. Владислав Стоянов пази в три мача, Николай Михайлов - в два. Последният игра срещу Италия. И двамата имат своите силни страни, но също така и своите недостатъци.

4. България има проблем с физическата форма - След мача Петев посочи, че България е рухнала в последните минути и затова се е стигнало до равенството. Валеше и силен дъжд, това също има значение, но явно България има проблеми с последните минути. Ако искат да запазят надежди за класиране, трябва да подобрят това.

5. България се нуждае от ръка за помощ - След като Норвегия загуби с 1:5 от Хърватия, България трябва да се надява на резултати, които не зависят от нея, за да остане в борбата. Точката срещу Италия повишава морала, но истината е, че хората на Петев се нуждаят от благоприятни резултати на някои от своите съперници.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички