С бой над Любослав Пенев и Хебър: Локомотив София откри пролетта в Първа лига (ВИДЕО)


С бой над Любослав Пенев и Хебър: Локомотив София откри пролетта в Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

1499 0

Локомотив София постигна минимален, но ценен успех в първия мач от пролетния дял на Първа лига. Столичните "железничари" откриха футболната си година с победа с 1:0 като гости на Хебър.

Единственото попадение в срещата бе дело на Карлос Франса. Десният флангови нападател на гостите се разписа още в 6-ата минута на мача, носейки трите точки на своя отбор.

Така Локомотив се изкачи до 11-тото място в класирането с актив от 22 точки. Пазарджиклии от своя страна останаха 13-ти, но с едва 2 пункта по-малко. В следващия кръг "червено-черните" посрещат Крумовград (25.02), а "зелените" гостуват на пловдивските "железничари" ден по-рано.

Как се разви двубоят?

Още в 6-ата минута Локомотив София излезе напред в резултата. Карлос Франса получи хубав пас от Симеон Мечев. Бразилецът изскочи зад гърба на противниковата защита, напредна на скорост и от движение изпрати топката в противоположния ъгъл.

Пазарджиклии реагираха мигновено на предизвикателството и започнаха да организират все по-често атаки посока вратата на съперника, докато столичните "железничари" се отдръпнаха.

В 16-ата минута една от тях можеше да завърши с гол. Ангел Бастунов се озова с топка в крака в пеналтерията на "червено-черните". Нападателят финтира добре и стреля, но опитът му бе блокиран от защитник на Локомотив.

В 23-тата минута двата тима си размениха по 1 положение. Първо Любенов се намеси, улавяйки изстрел на Георги Вълчев. Гостите контраатакуваха мигновено. Нападението завърши с шут на Симеон Мечев, който премина покрай страничната греда.

Пазарджиклии можеха да изравнят резултата 10 минути по-късно. Отбита след центриране топка кацна на главата на Георги Вълчев, който непокрит, от няколко метра, намери тялото на стража.

Устремът на Хебър срещна сериозно препятствие в началото на втората част. Архан Исуф получи директен червен картон за нарушение срещу измъкващия се зад гърба му Валентин Николов.

В 70-тата минута, въпреки числения си пасив, пред Хебър отново се откри шанс за възстановяване на паритета. Георги Каракашев засече с глава центриране на Роберт Мазан. Коженото "кълбо" обаче премина встрани от вратата.

До края на срещата Локомотив София успя добре да затвори пътя към вратата си, спирайки набезите на своя опонент и прибавяйки трите точки към актива си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички