Русия настръхна срещу Кабаков, гонел само руснаци


Русия настръхна срещу Кабаков, гонел само руснаци
Снимка: Иван Йочев

1585 0

Известният български съдия Георги Кабаков взриви недоволството на руските футболни фенове, след мача между Испания и Русия (1:3) от европейското първенство за юноши до 19 г. в Гърция.

Кабаков ядоса феновете на Русия, след като в 70-ата минута изгони техен играч, имаш в пасива си жълт картон, заради подканяне от страна на руснака да даде червен картон на съперников играч. Претенциите на Ходжаниязов бяха, че испанецът е играл с ръка в близост до вратата си.

Вместо да изгони испанеца, както искаше руснакът, то той се наложи да поеме предсрочно към съблекалните.

След мача в руски издания се появи статистика на Кабаков, според която в петте си международни мача с участието на Русия, които е ръководил, българинът е гонил петима, всичките руснаци. Появи се дори материал, озаглавен "Единственият съдия в света, който гони само руски играчи".

Материалът е събрал доста коментари, в които са отправени дори обиди към Кабаков. Според читател съдиите от бившия съветски блок, сред които сме и ние, "загробват" открито. "Всички треньори го знаят. Това е ненавист", посочва фенът.

"Всички в бившия соцлагер така обичат Русия", отбелязва друг руски запалянко. "А кой казваше, че българите са ни братушки", добавя трети фен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички