Румен Чандъров: Ако съм президент на БФС, бих спрял парите за ТВ права!


Румен Чандъров: Ако съм президент на БФС, бих спрял парите за ТВ права!
Снимка: Lap.bg

1875 0

Собственикът на Септември (София) - Румен Чандъров, даде идея на клубовете от Първа лига как да повишат парите, които получават от телевизионни права. Бизнесменът, чийто отбор се завърна в елита, каза, че ако бе президент на БФС, би спрял парите от ТВ права.

"И да ме намразят, събирам всички клубове"

"Когато телевизионните права станат като в съседните държави най-малкото, тогава вече нещата ще придобият някакъв икономически и всякакъв смисъл. Ааа, изказват се сега… Ами къде бяха преди, когато се подписваше?

Аз, ако съм президент на БФС, ако ще да ме намразят, събирам всички клубове и им казвам: "За какво са ви по 300-400 хиляди лева на отбор, оправят ли ви бюджета? Спираме телевизионните права и точка!", заяви Чандъров пред "Тема спорт".

"Щом няма достатъчно пари, за какво са ни тези? И тогава, повярвайте ми, сами ще дойдат при клубовете. Най-малкото ще се вдигне посещаемостта на мачовете. Аз съм скромен отбор. Без фенове, да си го кажем. Разсъждавам при хипотезата, че няма телевизионни права. Тогава сметката каква е, ако билетът ми е в диапазона 10-15 лева? Какво се случва – 20 двубоя по 10-15 хиляди лева на мач… Ето за това говоря.

Ситуацията с Левски, ЦСКА и пловдивските отбори

И това е за един скромен отбор като Септември. А при тези, които имат сериозна фенска маса – Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, при тях нещата могат да се получат много по-добре. Особено за Левски. Там виждате какво се случва с феновете в последните години, колко много се върнаха на стадиона. Аз ако имам по 1000 души на мач, те ще имат по 10 000 зрители. Той тези 300-400 хиляди лева от телевизионните права ще си ги вземе без проблеми", убеден е той.

"Ако аз съм президент на БФС, събирам клубовете и им казвам. Подиграват ни се, по-добре да приключваме. Направете си труда да видите около България какво се случва с телевизионните права. В Румъния са 30 милиона. Да, ще кажат, че тя е три пъти по-голяма от нас, но ако тръгваме по тази сметка, значи 30 делим на 3 и се получава 10, а не 5-6 милиона. Говоря в евро.

Дори и сърбите, които бяха като нас, че и по-зле, вече са отишли на 7-8 милиона. Хърватите и те са малка държава, но са в този порядък – 7-8 милиона. Значи, за да искаме да имаме продукт, трябва да имаме условия за бизнес. За да има интерес от инвеститори като мен", завърши босът на столичния тим. А ето за какво президентът на БФС предупреди всички отбори. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички