Владо Стоянов фаворит за "Футболист на годината"


Владо Стоянов фаворит за "Футболист на годината"

2437 0

Владислав Стоянов е с най-големи шансове да спечели наградата за най-добър футболист на България за 2014 г., пише вестник "Преса". Основен конкурент на вратаря на Лудогорец е съотборникът му в тима от Разград и в националния отбор Светльо Дяков.

Ако триумфира, Стоянов ще се превърне в седмия страж, завоювал най-престижното индивидуално отличие у нас. За последно вратар победи в анкетата през 2011 г. Тогава за №1 във вота на родните спортни журналисти бе определен Николай Михайлов. Бащата на Ники и президент на БФС - Борислав Михайлов, също е печелил наградата (през 1986 г.).

Останалите вратари с приза, който за първи път се връчва през 1931 г., са Георги Найденов (ЦСКА, 1959 и 1961 г.), Симеон Симеонов („Славия“, 1968 г.), Румен Горанов („Локо“ Сф, 1976 г.) и Георги Велинов (ЦСКА, 1981 г.).

Все още не е ясно кога ще бъде официалната церемония по награждаването на победителя. Също както и миналата година, събитието трябваше да бъде организирано от ТВ7, но преди три дни от медията са се отказали от договора си. От ТВ7 са върнали правата на „Дакс медия“ - фирмата на Весела Лечева, която провеждаше вота преди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички