Реферът на Етър - ЦСКА може да получи сериозно наказание, реши Съдийската комисия


Реферът на Етър - ЦСКА може да получи сериозно наказание, реши Съдийската комисия
Снимка: Официален сайт на Левски

1817 0

Шефът на Съдийската комисия към БФС Костадин Стоичков обяви, че реферът Владимир Вълков, свирил на мача Етър - ЦСКА в последния кръг на Първа лига, ще бъде сериозно наказан заради грешките си. Стоичков говори след извънредното заседание на комисията, свикано след представянето на реферите в последния кръг на Първа и Втора лига.

"Ако се върнем назад във времето, имаше и други грешки на съдиите, които бяха важни и оказаха влияние върху крайния резултат. Последният кръг в efbet Лига и Втора лига имаше грешки, които внесоха голямо напрежение. Преди шампионата обърнахме внимание на съдиите да бъдат максимално концентрирани, излизайки на терена, и да направят така, че да свирят коректно. За съжаление в последния кръг нещата доста ескалираха. Един съдия подлежи на наказание, когато оценката е под 7,4. В мача Етър - ЦСКА имаме поставена такава оценка. Сега ще разгледаме този мач, клиповете по жалбата. По всяка вероятност ще има наказание за този съдия. Съгласно нормативните документи един съдия, когато получи под 7,4 се наказва от 4 до 6 кръга. По всяка вероятност Владимир Вълков ще получи такова наказание. След това той може да получи назначение за Втора професионална лига. Няма как да го зачеркнем, като съдия и да не му дадем възможност да се развива", коментира шефът на съдиите след срещата.

"Имаме и други грешки на асистент съдиите, както и некоректно решение на съдията на мача Берое - Локомотив Пловдив. Този мач бе труден за ръководене. Волен Чинков се справи отлично с мача. Убеден съм, че до този момент не се оказва натиск нито към Съдийската комисия, нито към съдиите. Реферите обаче са хора и всеки изпитва някакво притеснение, като излезе на терена. Когато мачовете са с по-нисък заряд те минават нормално. Проблеми имаме там, където мачът е важен", допълни Стоичков. А ето как от Етър се обърнаха към БФС след въпросния мач. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички