Пътят на България към Евро 2016 започва от Азербайджан


Пътят на България към Евро 2016 започва от Азербайджан
Снимка: БГНЕС

4697 0

Днес, 9-ти септември 2014г., българският национален отбор по футбол стартира похода си към Евро 2016, което ще се проведе във Франция. Последният път, в който националния ни отбор игра на голям форум бе на европейското през 2004г. в Португалия.

В 19:00 ч. момчетата на Любослав Пенев ще се изправят срещу пределно надъхания отбор на Азербайджан. Ако към огромната мотивация на домакините прибавим и контузиите на няколко родни титуляри, то без съмнение на "лъвовете" ще им бъде много тежко. Нашият селекционер няма да може да разчита на двамата си капитани Ивелин Попов и Иван Иванов, а с травми са още Емил Гъргоров, Йордан Минев и Петър Занев. Така атаката на България се очаква да бъде водена от нападателя на втородивизионния италианския отбор Ливорно Андрей Гълъбинов, който в два мача за България показа, че притежава голям потенциал.

Зад него ще действа Георги Миланов, който ще бъде подпомаган по крилата от Михаил Александров и Станислав Манолев. Като опорни халфове ще започнат Светослав Дяков и Владимир Гаджев, а най-големите дилеми пред Пенев са в защита. Най-вероятно карето пред вратаря Владислав Стоянов ще бъде съставено от Веселин Минев, Николай Бодуров, който ще е капитан, Илия Миланов и Страхил Попов.

Останалите отбори в групата ни са Италия, Хърватия, Норвегия и Малта. С новата схема на европейските първенства, която дава шанс и на третите отбори в групите да се класират на финалите, задачата на нашите момчета е далеч по-лесна от досега. Освен това под ръководството на Любослав Пенев отборът показа признаци на израстване и това е достатъчен повод за оптимизъм, поне преди началото на квалификациите.

Вероятни състави:

Азербайджан (4-1-3-1-1): К. Агаев; Будак, Б. Хусейнов, Садихов, Шукюров; Абишов; Джавадов, Абдулаев, Гарев; Дадашов; Алиев.

България (4-2-3-1): Вл. Стоянов; В. Минев, Ал. Александров, Бодуров, Й. Христов; Гаджев, Дяков; Г. Миланов, Г. Илиев, Манолев; Гълъбинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички