Борим се за вълшебното трето място, обяви Пенев


Борим се за вълшебното трето място, обяви Пенев

32223 0

Българският национален отбор ще се бори за третото място в групата в квалификациите за Евро 2016. Това обяви селекционерът на тима Любослав Пенев на пресконференция преди първия мач от цикъла срещу Азербайджан.

"Групата ни е много силна, не подценявам нито един противник, но ние винаги излизаме за победа. Нашата група е най-тежката. На теория Италия и Хърватия са пред нас в класацията на УЕФА. А в тази на ФИФА даже и Норвегия е пред нас, но на практика ще видим., Утре излизат 72-рият България срещу 73-тия Азербайджан в световната класация. Фаворити са Италия и Хърватия - другите отбори ще се борим за това вълшебно трето място", обяви специалистът в Баку.

"От самото начало всеки отбор ще иска да взима точки, всеки вижда шансове да се класира, след като повече отбори се класират. Наблюдавал съм пет-шест мача на Азербайджан, включително този с Русия. Все пак това ми е работата, но силните и слабите страни си остават за мен", каза още Пенев, като добави:"Азербайджан ще имат предимство като домакини, но ние играем добре като гости".

Пенев бе категоричен, че за него е важно отборът да играе добре срещу Азербайджан.

"Въпросът, който стои пред мен е, ако загубим, как ще загубим. Ако сме играли добре и сме надиграли противника и загубим, няма проблеми. Но ако противникът те е надиграл, е друг въпрос. Важното е ние да играем добре", каза още той.

Според българския селекционер е твърде рано да се правят сметки от сега.

"Нека да изиграем мачовете си от тази година, пък после ще видим. Разбира се целим се в максималния брой точки, но всяка една ще бъде полезна. Колкото по към края вървим, толкова повече ще говорим за точки. Нека сега да мислим за утрешния мач. Нека да вървим мач за мач", коментира Любослав Пенев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички