Първа сензация за Купата на България! Лидерът в Първа лига Черно море отстранен от Литекс (ВИДЕО)


Първа сензация за Купата на България! Лидерът в Първа лига Черно море отстранен от Литекс (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4905 0

Първата голяма сензация за Купата на България е факт! Лидерът във времнното подреждане на Първа лига Черно море изхвърча от надпреварата още на 1/16-финалите. "Моряците" бяха сломени от втородивизионния Литекс с 1:0 в мач, игран в Ловеч.

Това е единственият отбор от Първа лига до момента, който отпада за Купата на България, след като елитните тимове се включват от тази фаза. Засега Локомотив София, Пирин Благоевград, Арда, Хебър и Локомотив Пловдив, минал през продължения срещу Добруджа, се класираха напред.

През първото полувреме от днешния дуел гостите владееха повече топката, но не създадоха някоя по-сериозна ситуация за гол. Цялостно такива отсъстваха. Все пак "оранжевите" имаха приличен шанс след малко над половин час игра, когато Християн Славков спаси с една ръка техничен удар на Сулиман Абдулганию.

Второто полувреме започна по-добре за домакините. Това в крайна сметка даде резултат в 68-ата минута. Тогава Капитанов получи дълго подаване и без да се бави с едно докосване в наказателното поле намери Виктор Василев, който от непосредствена дистанция стреля с левия крак и преодоля Славков за 1:0.

До края футболистите на Илиан Илиев така и не сториха необходимото, за да изравнят. Атанас Илиев, Едгар Пашеко и Исмаил Иса опитаха да реализират, но или бяха неточни, или пращаха топката право в Алекс Божев.

"Оранжевите" не се представят никак убедително във второто ниво на футбола в страната ни. Те заемат 14-о място с 16 точки от 15 мача - само 5 пункта повече от последния в подреждането Спортист Своге. "Моряците" пък са първи в елита с 32 пункта от 15 срещи.

Следващият двубой за Литекс ще бъде срещу Марица Пловдив, който е със същия брой спечелени точки (07.11). За Черно море пък предстои ново тежко изпитание, тъй като ще приеме във Варна намиращия се в отлична форма Арда (07.11).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички