Дузпа, червен картон заради нерви и гол в края: Пирин Благоевград с ценна точка срещу Берое (ВИДЕО)


Дузпа, червен картон заради нерви и гол в края: Пирин Благоевград с ценна точка срещу Берое (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3200 0

Пирин Благоевград и Берое завършиха при равенство 1:1 в Стара Загора. По този начин "орлетата" взеха важна точка в борбата за 13-ото място с Хебър - кръг преди края. Както е известно, 14-ата позиция праща на бараж за оставане в Първа лига срещу тим от второто ниво на футбола в страната.

Футболистите на Христо Янев събраха 31 точки, докато Берое записа трети пореден мач без победа и остава с 32. Хебър е на незавидната 14-а позиция с 29 пункта.

След около половин час игра резултатът бе открит от Берое след изстрел отдалеч на Васил Василев и отклоняване на топката от Раян Сенханджи, който я направи неспасяема за стража си. В последните секунди пък се стигна до същинска драма.

След пряк свободен удар топката срещна ръката на Сана Гомеш, който бе част от стената. След помощ от ВАР Колев посочи бялата точка. Това вбеси бранителя, който реагира бурно и бе изгонен. Дузпата пък бе вкарана от Даниил Кондраков.

В последния кръг Пирин Благоевград се изправя срещу вече изпадналия Спартак Варна (05.06), докато Берое гостува на Хебър (05.06) в мач, в който "орлетата" ще стискат палци на "заралии".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 6-ата минута Шоколаров изведе Семени по фланга и той се справи с противников футболист, за да влезе в наказателното поле и да отправи подаване. То бе пресечено, но не дотам убедително, като впоследствие се стигна до спорна топка и опасна игра в атака от нападателя.

Вече четвърт час в мача Берое продължаваше да владее повече топката, но нападенията на "орлетата" изглеждаха по-остри и опасни.

В 18-ата минута Пирин изпълни нескопосано пряк свободен удар и последва контраатака за домакините. Василев влезе опасно в наказателното поле, но там Ковальов излезе по чудесен начин и скъси ъгъла, след което отрази и последвалия удар.

31' - 1:0! Последваха силни минути за гостите и дори натиск, но всичко завърши с попадение за... Берое. Васил Василев стреля отдалеч, а в наказателното поле Раян Сенханджи протегна крак, за да пресече, но вместо това вдигна топката неспасяемо за своя вратар и тя попадна в мрежата.

След като изостанаха в резултата, "орлетата" заиграха по-активно в предни позиции, но бе видно, че това може да им изиграе лоша шега, след като Берое на няколко пъти атакува опасно при контраатки.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само пет минути след старта на втората част Симеон Мечев центрира от корнер и намери Клайдер Машедо, който стреля с глава, но топката се отби в напречната греда. В случая и Ковальов се намеси ключово.

Секунди след това пък Серкан Юсеин отне опасно от Андрей Йорданов и комбинира с Мечев, но неговият изстрел от добра позиция бе неточен.

В следващите минути нарушенията зачестяха, главният рефер показа и картони, а с това играта бе сериозно накъсана. Темпото значително спадна и добрите голови положения отсъстваха.

Добавеното време на мача стана изключително дълго и се стигна до драма в края. В 7-ата минута от него Пирин получи дузпа, след като Колев получи помощ от ВАР. Сана Гомеш игра с ръка след удар от пряк свободен, бидейки част от стената. Защитникът остана много недоволен от решението и реагира бурно, заради което бе изгонен с червен картон.

90+9' - 1:1! С изпълнението се зае Даниил Кондраков, който бе безапелационен и донесе точката на своя отбор.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Берое заема 12-ата позиция с 31 точки и трябва да се случи немислима врътка, за да се окаже във Втора лига догодина. Пирин Благоевград е с точка по-малко и е една идея по-замесен в битката. Хебър е 14-и с 26 пункта, а след него са и най-застрашените - Септември София (25 т.) и Спартак Варна (22 т.).

Проблемът за Пирин е, че няма успех над този съперник в цели... 15 поредни двубоя. Последната победа за "орлетата" срещу "заралии" бе през април 2011 година. Оттогава следвват 8 успеха за Берое (1 за Купата на България) и 7 равенства.

Трябва да се отбележи обаче, че два от последните три сблъсъка между тези опоненти завършват без победител. Любопитен факт от съперничеството е, че в периода 12.12.2016-20.07.2017 изиграват 4 мача - всеки от които приключва при резултат 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички