Проектът "Висша лига" е във финалната си фаза


Проектът "Висша лига" е във финалната си фаза
Снимка: БГНЕС

1031 0

Проектът "българска Висша лига" скоро ще бъде представен на широката общественост. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в ефира на "Нова телевизия".

Той беше категоричен, че е в българския футбол трябва да бъдат въведени реформи, с които да се излезе от посредствеността, която постави най-популярния спорт у нас в близост до футболните джуджета на Стария континент.

"Ясно е, че футболът има нужда от подкрепа и реформа. Правилата са били доста различни досега, много от тях не са се спазвали. Налага се ревизия на начина, по който са подредени нещата в БФС", коментира Кралев и изрази мнение, че футболните собственици са готови за промяната. В същото време той подчерта, че промяната не се прави заради Локомотив София, ЦСКА и Литекс, които изпаднаха от родния елит поради различни причини. 

"Повечето собственици на клубове са узрели за този момент. Въпросът е да се избере правилният формат. Може би говорим за Професионална лига. Не става дума за даване на шанс на Литекс, Локо Сф или ЦСКА да се върнат. Става дума за тези отбори, които имат възможности, имат база, спазват финансовия феърплей – това трябва да е принципът. Защото само за връщането на два или три отбора няма да е сериозно.

Работи се, мисля, че съвсем скоро ще можем да представим проекта, за да се обсъди със собствениците и ръководители на футболни клубове", сподели още Кралев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички